bpost zet in op duurzame post- en pakjesbelevering in Antwerpse binnenstad

bpost zet in op duurzame post- en pakjesbelevering in Antwerpse binnenstad

bpost belevert de Antwerpse binnenstad voortaan op een meer duurzame manier door het gebruik van 19 nieuwe bike-trailers. Zo zet het bedrijf door een verdere vergroening van haar vloot in op de verbetering van de leefbaarheid en luchtkwaliteit in de stad.

bpost neemt 19 nieuwe bike-trailers (fietsen met aanhangwagen) in gebruik voor de belevering van post, kranten en pakjes in de Antwerpse binnenstad. Dit initiatief kadert in de ambitie om de leefbaarheid en luchtkwaliteit in steden te verbeteren, onder andere door een verdere vergroening van haar vloot.

Alain Wolfaert, Mail Center Manager in van het kantoor Antwerpen-Centrum: “Door het inzetten van bike-trailers zetten we een eerste stap naar meer uitstootvrij vervoer in Antwerpen. Later dit jaar zullen we immers ook starten met ​ het elektrificeren van onze vloot bestelwagens in Antwerpen. Door pakjes te bedelen met bike-trailers kunnen we 6 auto’s uit de straten weghalen en zo rijden we 1500  ritten minder per jaar. Bovendien is dit goed voor duurzame en sociale tewerkstelling, want ook postmannen zonder rijbewijs blijven aan de slag.

Postman Philip Verpoorten: “Ik vind het vooral erg aangenaam om met de fiets brieven en pakken in de stad te kunnen uitreiken: de klanten zijn aangenaam verrast en het fietsen doet me zelf fysiek ook erg goed.

bpost wil bovendien de Antwerpenaren ook meer mogelijkheden geven om hun pakjes op een duurzame wijze en op korte afstand op te halen. Hiervoor is het bedrijf actief op zoek naar een samenwerking met de Stad Antwerpen voor het plaatsen van pakjesautomaten op het openbare domein. 

Duurzaam ondernemen met zorg voor de planeet maakt integraal deel uit van de bpost strategie. De Ecozones, zoals in Mechelen en Leuven, bewijzen dat klantentevredenheid, dienstverlening en innovatie perfect hand in hand kunnen gaan om de ambities op het vlak van duurzame ontwikkeling waar te maken.

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel