bpost zorgt ervoor dat zijn klanten kunnen kiezen waar en wanneer ze hun online bestellingen ontvangen.

De postbodes bestellen pakjes voortaan ook op zaterdag aan huis.  Daarenboven heeft bpost nu al meer dan 100 pakjesautomaten waar een bestemmeling zijn pakje kan afhalen wanneer het haar of hem het best past.

bpost biedt zijn klanten een maximum aan mogelijkheden om hun pakjes in ontvangst te  nemen.  De bekendste en door de bestemmelingen meest gewenste leveringsmethode blijft de levering door de postbode aan huis of op het werk. Vanaf november zal bpost voor de meeste afzenders ook pakjes op zaterdag leveren.

De andere bekende methode is het pakje afhalen in een van de 1250 afhaalpunten (een postkantoor of een PostPunt). Dat kan gebeuren door de bestemmeling zelf of een bekende van de bestemmeling.

Als derde kanaal biedt bpost nu ook op nationale schaal pakjesautomaten aan.  Zo zijn er in heel België nu al meer dan 100 automaten waar bestemmelingen hun pakjes kunnen afhalen op het moment dat het hen het best past, 7 dagen op 7, 24 uur op 24.  Deze pakjesautomaten bevinden zich op druk bezochte plaatsen zoals treinstations, parkings van warenhuizen,  grote postkantoren… terug te vinden op Vind een pakjesautomaat bij u in de buurt.

Koen Van Gerven, CEO: “bpost heeft grote ambities op de pakjesmarkt die snel groeit, en wil inspelen op de vele mogelijkheden die geboden worden door e-commerce en het toenemende aantal internationale zendingen”.

Voor meer informatie:

Fred Lens

M. +32 495 47 11 52 | T. +32 2 276 22 05

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel