bpost & BD myShopi sluiten overeenkomst voor overname van CityDepot activiteiten

bpost & BD myShopi sluiten overeenkomst voor overname van CityDepot activiteiten

bpost group & BD myShopi hebben een overeenkomst gesloten voor overname van de activiteiten van CityDepot, met ingang van 1 januari 2020. CityDepot bundelt leveringen aan bedrijven en handelaars voor transporteurs en logistieke bedrijven. Voor BD myShopi is dit de volgende stap in zijn aanbod gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. bpost group zet zo zijn transformatie verder met focus op de duurzame levering van pakjes bestemd voor consumenten. 

CityDepot, sinds 2015 een filiaal van bpost, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een referentiespeler in bundeling van logistieke leveringen naar handelskernen. De context waarin het bedrijf vandaag opereert is volop in beweging door de impact van nieuwe technologie en veranderende verwachtingen van de klant.
Om duurzaam te blijven groeien in een snel veranderende omgeving focust bpost vandaag op de levering van pakjes aan consumenten. Zo zet bpost in de stadscentra volop in op post- en pakjesuitreiking met elektrische voertuigen en worden pakjes steeds vaker van de eerste keer rechtstreeks uitgereikt op een plaats naar keuze van de klant zodat er minder pakjes een tweede keer dienen aangeboden te worden. 
Om die reden kiest bpost ervoor om de activiteiten van CityDepot onder te brengen bij een nieuwe eigenaar.

Raf Lambrix, CEO van BD myShopi licht toe hoe dit in de bedrijfsstrategie past:

"We zien vandaag een toenemende vraag naar gespecialiseerde en duurzame logistiek in woon- en handelskernen. Nabijheid is daarbij het kernwoord en net die nabijheid is al decennialang het DNA van BD myShopi. De overname van CityDepot laat ons toe om onze expertise en oplossingen verder uit te bouwen. Zo kunnen we nog meer leveringen bundelen, waardoor we het aantal bewegingen kunnen beperken. Dat komt tegemoet aan de vraag van alle stakeholders naar duurzame logistiek. Omgekeerd krijgen de klanten van CityDepot toegang tot ons indrukwekkende netwerk van depots en onze kennis van de lokale uitdagingen en mogelijkheden op het vlak van toelevering. Met CityDepot hebben we alles in huis om onze rol als gespecialiseerde logistieke speler waar te maken."

Kathleen Van Beveren, CEO parcels & logistics Europe & Asia voor bpost:

"Dankzij CityDepot hebben we de voorbije jaren veel ervaring opgedaan in duurzame stadsdistributie, deze nemen we nu mee om verder te groeien als belangrijke operationele partner in duurzame e-commerce logistiek gericht op BZC. Door een sterke focus te leggen op onze huidige en toekomstige B2C activiteiten kunnen we als bedrijf blijven beantwoorden aan de verwachtingen van de klant en een kwaliteitsvolle, duurzame dienstverlener zijn. Ik wens het management en de medewerkers van CityDepot te bedanken voor hun bijdrage van de voorbije jaren en wens hen het allerbeste toe binnen BD myShopi ."

CityDepot telt vandaag 30 personeelsleden, zij gaan allemaal aan de slag bij BD myShopi.

Contacteer ons
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel