bpostgroup leadership aankondiging

bpostgroup leadership aankondiging

Op 24 oktober communiceerde bpostgroup over een compliance review met betrekking tot de concessie voor de distributie van kranten in België, die aanwijzingen bevatte over schendingen van het bedrijfsbeleid en de toepasselijke wetgeving.

Op dat moment zijn de Raad van Bestuur van de vennootschap en de CEO wederzijds overeengekomen dat de CEO tijdelijk een stap opzij zet in afwachting van het onderzoek. De Raad heeft hierop besloten om tijdelijk de dagelijkse leiding toe te vertrouwen aan Henri de Romrée, CEO van e-Logistics Noord-Amerika.

Vandaag ontving de Raad van Bestuur van bpost een update van de compliance review, en de beslissing dat de CEO tijdelijk een stap opzij zet, blijft van kracht.

Aangezien het onderzoek nog steeds loopt en met het oog op de komende eindejaarspiek, die cruciaal is voor bpostgroup en vooral in Noord-Amerika, zijn de Raad van Bestuur en Henri de Romrée overeengekomen dat Henri de Romrée terugkeert naar zijn functie van CEO van e-Logistics Noord-Amerika.

De Raad van Bestuur van bpost heeft nu unaniem beslist om Philippe Dartienne, de huidige CFO, aan te stellen als CEO ad interim van bpostgroup. De Raad van Bestuur wenst Henri de Romrée oprecht te bedanken voor zijn inzet voor het bedrijf in de afgelopen weken.

De Raad van Bestuur heeft Philippe Dartienne gevraagd om de komende maanden de uitvoering van de strategie van het bedrijf onverminderd voort te zetten en de sociale dialoog voort te zetten.

De Raad heeft het volste vertrouwen in het Directiecomité van de Groep om de eindejaarspiek in de 3 business units bpost België, e-Logistics Eurazië en e-Logistics Noord-Amerika uit te voeren.

Koen Aelterman is benoemd tot CFO ad interim om Philippe Dartienne te vervangen tijdens zijn opdracht als CEO ad interim.

Persbericht
​Brussels, 09/11/2022 - 9:30 pm
​Voorwetenschap – Gereglementeerde informatie
bpostgroup.com

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel