bpostgroup neemt IMX over

bpostgroup neemt IMX over

bpostgroup verwierf een meerderheid van de aandelen van IMX, een in Parijs gevestigd bedrijf dat instaat voor internationale leveringen, en zou tegen 2024 100% van de aandelen in handen moeten hebben. De overeenkomst werd op 31 mei 2022 in Parijs ondertekend.

IMX biedt een brede waaier van cross-border leverings- en retouroplossingen voor e-tailers via een “direct sales”-aanpak en voor kmo's en particulieren via zijn bedrijfseigen digitale oplossingen ‘Happy-Post’, ‘ColisExpat’ en ‘Shopiles’. Deze overname is een strategische stap voorwaarts voor bpostgroup en zorgt ervoor dat bpostgroup verder kan profiteren van het potentieel van de wereldwijde e-commerce door gebruik te maken van de succesvolle staat van dienst van IMX.

De overname zorgt er ook voor dat bpostgroup zijn aanwezigheid in Frankrijk kan verstevigen, operationele synergiën kan ontwikkelen en zijn productaanbod, dat een brede waaier aan diensten omvat, verder kan uitbreiden: diensten voor gewone post, post met track & trace, expressepost en retours, maar ook “ship-from-store”-oplossingen. Dit zal zich vertalen in een nog aantrekkelijker waardepropositie voor de klanten in Frankrijk, maar ook voor die van over de hele wereld.

Het managementteam en alle medewerkers blijven aan boord en hun contracten blijven ongewijzigd zodat de groep kan blijven rekenen op hun expertise en ervaring. De vele groeimogelijkheden voor IMX binnen bpostgroup bieden duurzame sociale perspectieven.

“bpost blijft investeren in zijn toekomst en deze overname past perfect in onze strategie om een toonaangevende speler te worden in de e-commercelogistiek in België, Europa en Noord-Amerika. Dit is een spannende volgende stap in ons traject. We zeiden dat we onze activiteiten in Europa moesten opschalen en dat is precies wat we doen”, aldus Dirk Tirez, CEO van bpostgroup. “Met IMX erbij breiden we ook uit naar digitale oplossingen die ontwikkeld werden met het oog op een verdere snelle groei en volgen we de tendens met betrekking tot bredere e-commerceactiviteiten in Europa.”
"We staan allemaal volledig achter deze volgende stap in ons verhaal. Beide bedrijven zijn al lang zakenpartners. We kennen en vertrouwen elkaar al. Ik ben er volledig van overtuigd dat deze fusie voor het personeel en het management van IMX een veelbelovend pad is naar de toekomst. Samen met bpostgroup kunnen we de cross-border leveringsdiensten die we aanbieden aan onze klanten verder verbeteren en uitbouwen. ​ We zijn allemaal erg enthousiast en vol energie, en we staan te trappelen om de nieuwe kansen van deze strategische stap te delen met onze klanten”, aldus Laurent Cayet, CEO van IMX.

OVER IMX

IMX is een internationaal leveringsplatform en biedt wereldwijd een ruime ​ waaier aan leveringsdiensten. Dankzij zijn partners en overeenkomsten met 245 bedrijven die toonaangevend zijn in de last-mileleveringen, biedt IMX een grote verscheidenheid aan leveringsdiensten (pakjes, brieven, kranten en tijdschriften, post met track & trace, levering tegen handtekening, terugzendingen enz.) tegen geoptimaliseerde kosten vanaf de eerste zending.

IMX biedt allesomvattende oplossingen die gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in uw logistieke systemen en IT-systemen en waarmee u zendingen over de hele wereld kunt traceren dankzij een uniforme trackingoplossing. In 2021 realiseerde IMX een omzet van meer dan 30 miljoen euro. Er werken 80 FTE’s.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel