bpostgroup versterkt leiderschapsteam

bpostgroup versterkt leiderschapsteam

In het licht van haar ambitie om haar positie als marktleider in de Belgische en internationale pakjeslogistiek te versterken, heeft bpostgroup beslist om haar leiderschapsteam uit te breiden. Op 1 februari neemt Philippe Dartienne, voormalig CFO en CEO ad interim, eerst van de groep en later van E-Logistics North-America en Eurasia, zijn functie als CFO van bpostgroup weer op. Daarnaast werd Frank Croket aangesteld als Chief Digital Officer en werd de functie Chief Commercial Officer gecreëerd, waarvoor de zoektocht is gestart.

Het leiderschapsteam van bpostgroup omvatte een aantal ad-interimfuncties. Om haar ambities waar te maken en een solide toekomst voor de groep uit te bouwen, heeft bpostgroup beslist om het Executive Committee te versterken.

Chris Peeters, CEO bpostgroup: "Belangrijke factoren waarmee we de transformatie van bpostgroup kunnen versnellen en onze ambitie kunnen waarmaken, zijn digitalisering, klantgerichtheid en de versterking van onze leiderschapsstructuur met ervaren leiders in hun vakgebied. Bovendien blijven we inzetten op het bevorderen van een cultuur van compliance om als bedrijf ethisch en verantwoord te werk te gaan.”

Philippe Dartienne neemt zijn rol van Group CFO opnieuw op. Philippe was de afgelopen maanden als CEO a.i. van vitaal belang voor ons bedrijf. Koen Aelterman, momenteel CFO ad interim, gaat aan de slag als CFO bij de business unit Belgium. bpostgroup wil hen bedanken voor hun toewijding en hun bijdrage aan het bedrijf en zijn medewerkers.

Frank Croket start op 1 februari 2024 als Chief Digital Officer (CDO). Deze nieuwe functie vervangt die van Chief Technology Officer (CTO), die werd vervuld door James Edge. Frank maakt de overstap van BCG, waar hij actief was als Managing Director & Partner voor BCG's Energy and Technology Advantage Practice. Hij beschikt over bijzonder veel internationale ervaring op het vlak van consultancy, leidinggevende CIO- en CTO-functies, realiseerde ook grote bedrijfstransformaties en werkte voor bedrijven als Accenture, Xylos en Nokia.

Chris Peeters : «Ik ben ervan overtuigd dat Frank de juiste persoon is om onze digitale transformatie naar een volgend niveau te tillen. Hij zal zich ontfermen over datamanagement, digitale transformatie en IT operations.»

Vanwege zijn ruime ervaring in dit domein gaat James Edge blijft aan als CEO Crossborder Global a.i., met verantwoordelijkheid voor zowel Noord-Amerika als Eurazië, rapporterend aan de Group CEO. De Crossborder business omvat Landmark Global, Apple Express, FDM en IMX. De CEO van bpostgroup heeft ook de tijdelijke verantwoordelijkheid gekregen voor global Fulfilment.

Daarnaast werd de nieuwe functie Chief Commercial Officer gecreëerd binnen het Executive Committee van bpostgroup. Een superieure klantervaring en de ontwikkeling van nieuwe activiteiten op basis van de behoeften van de klant zijn immers de belangrijkste factoren voor een succesvolle transformatie en groei. Het aanwervingsproces is gestart. ​

 

Laura Cerrada Crespo Woordvoerster, bpostgroup
Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel