Chris Peeters benoemd als CEO van bpostgroup

Chris Peeters benoemd als CEO van bpostgroup

De Raad van Bestuur van bpostgroup heeft vandaag, op advies van het Benoemings- en Bezoldigingscomité, Chris Peeters benoemd als nieuwe CEO van bpostgroup voor een periode van 6 jaar.  

Persbericht
​​Brussel, 06/09/2023 - 18:00 pm
​Voorwetenschap – Gereglementeerde informatie
bpostgroup.com

 

Chris Peeters (56 jaar) groeide op in Zonhoven en heeft een MSc Burgerlijk Ingenieur van de KULeuven.   

Voordat hij in 2015 bij Elia Group aan de slag ging als CEO, leidde Chris de consultancy activiteiten van Schlumberger in Afrika, Europa, het Midden-Oosten en Rusland. Daarvoor werkte hij 14 jaar bij McKinsey (waarvan 7 jaar als partner), waar hij zich specialiseerde in de energiesector. In de eerste 10 jaar van zijn carrière richtte hij een ingenieursbureau en een productiebedrijf op, en was hij ook actief als verkoop- en technisch manager voor een deel van Europa bij Hoogovens Aluminium.   

In 2021 werd hij door het financieel-economisch weekblad Trends uitgeroepen tot Manager van het Jaar omdat hij “een hardwerkende manager mét visie (is), die beide voeten op de grond houdt en in stilte heel wat zaken doet bewegen, waarbij hij de belangen en verwachtingen van de verschillende stakeholders weet te verzoenen.”  

Onder zijn leiderschap, is Elia Group uitgegroeid tot een van de meest innovatieve netbeheerders in Europa, met een sterke focus op duurzaamheid, digitalisering en internationale samenwerking. Zijn expertise en visionaire blik op de toekomst hebben in grote mate bijgedragen aan de transformatie die Elia Group de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, waardoor het een maatschappelijk relevante onderneming is geworden die een centrale rol speelt in de energietransitie in België en Duitsland.   

In zijn rol als CEO zal Chris de opdracht hebben om de transformatie verder te zetten van Belgische postoperator naar toonaangevende en globale e-commerce logistics speler, met stevige verankering in België en met ambities op vlak van duurzaamheid. Daarnaast zal hij er voor moeten zorgen dat de toekomst van de groep verzekerd is en er opnieuw kan aangeknoopt worden met groei.   

Audrey Hanard, Voorzitter van de Raad van Bestuur:De aanstelling van Chris Peeters als nieuwe CEO maakt me trots en geeft me veel vertrouwen voor de toekomst. Samen met de Raad van Bestuur ben ik ervan overtuigd dat Chris volledig beantwoordt aan de vereisten van het profiel en dat hij met zijn ervaring, competenties en visie over solide troeven beschikt om bpostgroup te leiden en de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. Hij is enthousiast, capabel en ervaren in een bedrijf met een nauwe link met de Belgische overheid en met een sterke maatschappelijke relevantie. En tot slot, Chris heeft een indrukwekkende track record.  Uit naam van de directie, de Raad van Bestuur, en alle medewerkers van bpostgroup, heet ik Chris van harte welkom en kijk ik uit naar onze toekomstige samenwerking.”   
Chris Peeters, toekomstig CEO van bpostgroup:Ik dank de Raad van Bestuur voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Ik ben trots om binnenkort mijn nieuwe rol op te nemen. Na acht intensieve jaren, zit Elia Group op koers voor een succesvolle energietransitie en toekomst. De tijd is rijp voor een nieuwe fase in mijn carrière en met bpostgroup, zal ik de leiding nemen in een sector die me sterk interesseert  en die ingrijpende veranderingen doormaakt in een snel veranderende internationale context. Ik bewonder oprecht de veerkracht die het bedrijf en zijn medewerkers in het verleden hebben getoond en waardeer het enorme potentieel.  Samen met het Directiecomité en alle teams zullen we voortbouwen op deze solide basis en sterke troeven om de positie van bpostgroup als toonaangevende e-commerce logistics speler in België en de wereld te versterken.”  

De voltallige Raad van Bestuur bedankt Philippe Dartienne voor zijn intensieve en actieve rol als interim CEO voor de groep in deze overgangsperiode. In de afgelopen maanden is Philippe een constante kracht gebleven binnen ons bedrijf dat woelige tijden heeft doorgemaakt en hij is erin geslaagd, samen met het Executive Committee, om de continuïteit van de activiteiten te verzekeren en solide financiële resultaten te behalen.  Philippe blijft CEO ad interim tot Chris start bij bpostgroup en daarna zal hij de rol van interim CEO van de business units E-Logistics North Amerika and Eurasia behouden. Koen Aelterman blijft CFO ad interim bpostgroup. 

Story image

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel