“City Logistics” van bpost wordt verder uitgerold.

Na een testperiode van net geen vijf maanden in Antwerpen kondigt bpost aan dat het zijn stadstransportenproject “City Logistics” uitbreidt.  In Antwerpen is het project nu volop commercieel uitgebouwd en de verdere uitrol naar Brussel wordt gepland.  Het project was gisteren overigens finalist voor de Supply Chain Awards 2014.

Het stijgend aantal stadstransporten vormt een toenemende bedreiging voor de mobiliteit in en naar de steden, en transporteurs verliezen kostbare tijd om hun goederen in de stad te leveren.

bpost lanceerde daarom een test in Antwerpen met City Logistics, een dienst die het werk van de transporteurs aanzienlijk vereenvoudigt en het aantal in de stad gereden kilometers tot het hoogstnoodzakelijke beperkt.

Sinds 13 juni van dit jaar kunnen transporteurs die goederen voor het centrum en de haven van Antwerpen moeten leveren, hun vracht afzetten in een speciaal daarvoor uitgerust depot aan de rand van de stad.  bpost zorgt vervolgens met eigen voertuigen nog dezelfde dag voor een gebundelde levering bij de eindbestemmelingen.

De winst voor milieu en mobiliteit vertaalt zich in een schonere en meer leefbare stad.  Zowel de vervoerder, de stad, de handelaar als de inwoners varen hier wel bij.

De resultaten van de test zijn gunstig en het project draait nu volop commercieel.  Voor de nu al vier grote vervoerders werden in Antwerpen meer dan 4000 zendingen efficiënter en met een zeer hoge kwaliteit (99,5% juist) in stad en haven geleverd.  Uit een “voor en na-” studie blijkt dat het aantal gereden kilometers, en hiermee ook de uitstoot van schadelijke stoffen, met meer dan 30% kon verminderd worden.

Bovendien heeft dit initiatief een positieve invloed op de veiligheid. Vrachtwagens houden tussen 7 en 9 uur  halt aan de rand van de stad, zodat hun zware verkeer aan de schoolpoort en in de binnenstad dan vermeden wordt.

Deze resultaten bewijzen dat bpost met City Logistics een efficiënt concept gevonden heeft om minstens een deel van het mobiliteitsprobleem in en rond de steden op te lossen.  De uitbreiding naar Brussel is dan ook een logische volgende stap die voorbereid wordt.

Fred Lens

M. +32 495 47 11 52 | T. +32 2 276 22 05

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel