Craig Simon benoemd als Interim CEO van Radial Noord-Amerika

Craig Simon benoemd als Interim CEO van Radial Noord-Amerika

Radial, Inc., een dochtermaatschappij van bpostgroup en leider in eCommerce-oplossingen, heeft aangekondigd dat Laura Ritchey op 5 juli zal aftreden als Chief Executive Officer. bpostgroup heeft Craig Simon benoemd als Interim CEO van Radial Noord-Amerika. Simon zal rapporteren aan Chris Peeters, CEO van bpostgroup, en hij zal de leiding nemen over het Managementcomité (MCo) van Radial Noord-Amerika.

“Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt. De dynamische aard van de eCommerce-industrie vereist constante evolutie, en ik heb alle vertrouwen in het uitzonderlijke vermogen van Radial om aan deze veranderende behoeften te blijven voldoen,” zei Laura Ritchey, CEO van Radial.

Simon beschikt over een zeer ruime ervaring en een sterk track record van leiderschap binnen de industrie. Zijn referenties omvatten 11 jaar leiderschap als President & CEO van een zelfstandige FedEx dochteronderneming, evenals 7 jaar het uitbouwen van een nieuw FedEx professional services team – waarbij dit team evolueerde van 30 tot 500 mensen. Daarnaast heeft Simon 8 jaar doorgebracht in supply chain consulting voor Andersen Consulting (Accenture) Strategy Practice.

“Wij danken Laura oprecht voor haar inzet en leiderschap gedurende de afgelopen 3 jaar,” zei Chris Peeters, CEO bpostgroup. “Craig’s uitgebreide ervaring in de logistieke sector is een enorme aanwinst voor Radial Noord-Amerika. Ik reken er op dat hij in de volgende maanden de continuïteit zal waarborgen tijdens deze transitie, de eindejaarspiek grondig zal voorbereiden en met Radial opnieuw zal kunnen aanknopen met groei en innovatie.”

Radial's strategie blijft gericht op klanttevredenheid, operationele uitmuntendheid en groei. Simon zal zich toeleggen op deze prioriteiten en zal voortbouwen op het sterke fundament dat is gelegd door de leadership teams van Radial en bpostgroup.

“Laura heeft bijzondere inspanningen geleverd bij Radial,” zei Craig Simon. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met het getalenteerde team om de strategische initiatieven voort te zetten en nog meer waarde te leveren aan onze klanten.”

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel