Cubee, het grootste Belgische netwerk van pakjesautomaten open voor alle koeriersbedrijven

bpost en het Nederlandse bedrijf de Buren sloegen vorig jaar de handen in elkaar om een leveringsmethode in de markt te zetten die beantwoordt aan de noden van de e-commerce klanten. Het resultaat is Cubee: een onafhankelijk en open netwerk van pakjesautomaten voor retailers, online klanten en koeriersbedrijven. 

Een Cubee pakjesautomaat moet het leven van de online consument vergemakkelijken. Met Cubee kan deze consument zijn pakje afhalen, verzenden of retourneren op een uur en locatie dat de consument schikt. Een snelle en eenvoudige manier van afhalen en verzenden dus.

 

Bovendien gaat het om een open en onafhankelijk netwerk. Zo kan elk pakje van een logistieke partner geleverd worden in een Cubee pakjesautomaat. Naast bpost heeft Cubee vandaag een akkoord met o.a. DPD en GLS. Dit open netwerk is ook meteen het belangrijkste verschil met de eerdere pakjesautomaten van bpost.

 

Alle huidige 150 pakjesautomaten van bpost zijn ondertussen omgebouwd tot Cubee pakjesautomaten. Daarnaast breidt Cubee elke dag haar netwerk aan locaties uit. Cubee mikt op meer dan 450 pakjesautomaten tegen eind 2018 in België. De huidige locaties van de Cubee pakjesautomaten vind je terug op www.cubee.be

 

Hoe Cubee gebruiken? Wanneer je een pakje online bestelt, selecteer je de Cubee pakjesautomaat als leveringsmethode. Met een unieke code die je ontvangt per mail of sms kan je vervolgens je pakje afhalen in de door jouw gekozen Cubee pakjesautomaat. Ook het verzenden of terugsturen van pakjes is mogelijk met Cubee.

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost is tevreden met de lancering van Cubee: "Door de stap te zetten naar een open netwerk spelen we perfect in op de noden van retailers, e-tailers en online klanten. De pakjeswereld evolueert aan een razendsnel tempo en onze klanten hebben nood aan zeer flexibele oplossingen en een open netwerk dat hierop aangepast is."

 

Over de Buren

de Buren is exploitant van pakjesautomaten, bestaande uit beveiligde en eventueel geconditioneerde lockers, gelegen op goed bereikbare locaties, bij voorkeur 24/7 toegankelijk en geschikt voor diverse toepassingen. Als marktleider in België en Nederland heeft de Buren de ambitie om haar huidige netwerk sterk uit te breiden. De pakjesautomaten worden voor zowel b2c, b2b als c2c concepten ingezet.

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel