De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van bpost benoemde Dirk Tirez als bestuurder van de vennootschap

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van bpost benoemde Dirk Tirez als bestuurder van de vennootschap

Vandaag benoemde de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders de heer Dirk Tirez als bestuurder voor een termijn die eindigt na 6 jaar te rekenen vanaf 1 juli 2021.

Mevrouw Audrey Hanard, Voorzitster van de Raad van Bestuur: « De Raad van Bestuur heeft het volste vertrouwen in Dirk om bpost te leiden in de volgende jaren. Samen met hem, kijken we ongeduldig uit naar de transformatie op lange termijn van de onderneming tot een toonaangevende internationale speler in e-commerce logistiek, terwijl we de essentiële diensten in België blijven verzekeren ».

Bio Dirk Tirez:

Dirk Tirez  begon zijn carrière bij het advocatenkantoor Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton in New York als lid van de balie van de staat New York. Nadien was hij juridisch adviseur bij het kabinet van de Belgische Minister van Financiën. Vooraleer hij bpost vervoegde in 2003, was hij General Counsel en Company Secretary bij NASDAQ Europe, een dochteronderneming van de Nasdaq Stock Market, Inc.

Bij bpost was Dirk lid van het Group Executive Committee en verantwoordelijk voor Strategie, M&A, Active Portfolio Management, Legal, Corporate, Compliance, Regulatory & Public Affairs. Hij is ook Voorzitter van de raad van bestuur van bpost bank.  

Dirk studeerde af aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven en het College of Europe in Brugge. Hij behaalde als BAEF-lid ook een Master in de Rechten aan de Universiteit van Michigan, Ann Arbor.  Hij volgde diverse executive management opleidingsprogramma's bij de London Business School, INSEAD en de Harvard Business School.

 

De notulen van de Gewone Algemene Vergadering worden uiterlijk op 29 september 2021 beschikbaar gesteld op: https://corporate.bpost.be/investors/shareholders-meetings/2021.

 

 

Voor meer informatie:

Veerle Van Mierlo ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ T. +32 472 92 02 29 (Media) ​ ​ ​ [email protected]

Laura Cerrada Crespo ​ ​ ​ T. +32 470 90 61 53 (Media) ​  [email protected]

Antoine Lebecq ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ T. +32 2 276 29 85 (IR) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ [email protected]

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel