De Kringwinkel en bpost openen eerste van reeks nieuwe afhaalpunten

De Kringwinkel en bpost openen eerste van reeks nieuwe afhaalpunten

Afhalen en verzenden van pakjes nu ook mogelijk in 20 Kringwinkels

Maasmechelen, 22 december 2021 – Morgen opent De Kringwinkel Maasland in de filialen Maasmechelen en Maaseik de eerste bpost Pakjespunten. Voortaan kunnen klanten nu ook in De Kringwinkel pakjes verzenden en afhalen. In 2022 zullen er in totaal 11 afhaalpunten en 9 Pakjesautomaten openen in verschillende Kringwinkels in Vlaanderen. De Kringwinkel en bpost bundelen zo hun krachten om e-commerce te koppelen met circulair ondernemen en hopen uiteraard dat er nog heel wat Pakjespunten -en Pakjesautomaten zullen bijkomen.

Extra service voor klanten, extra skills voor medewerkers

Voor De Kringwinkel past deze samenwerking in de strategie om toegankelijke en aantrekkelijke fysieke winkelpunten te voorzien.

Jolien Roedolf, Business Developer bij HERW!N: “Met de afhaalpunten en Pakjesautomaten bieden we een extra service aan onze eigen klanten en hopen we ook nieuwe klanten aan te trekken. Bovendien zorgt deze service er ook voor dat we onze medewerkers nieuwe digitale skills kunnen aanleren. 80% van onze medewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Om uiteenlopende redenen zoals langdurige ziekte, armoede… was er geen plaats voor hen op de reguliere arbeidsmarkt. Via De Kringwinkel kunnen ze werkervaring opdoen om zo opnieuw kans te maken om door te stromen naar andere jobs.”

E-commerce en circulair ondernemen hand in hand

Gemak speelt een steeds grotere rol bij online shopping en de huidige consument weet exact wat hij wil: zelf bepalen waar en wanneer zijn aankopen geleverd worden. bpost blijft dan ook zijn netwerk aan afhaalpunten verder uitbreiden. Daarenboven staat in het beheerscontract dat bpost onlangs met de overheid afsloot duurzaamheid centraal.

“bpost wil de groenste postoperator van Europa worden en onze Co2-uitstoot met 30% reduceren.” vertelt Kris Stevens, Key Account Manager Indirect Channels bij bpost.” De Pakjespunten en Pakjesautomaten zorgen ervoor dat er minder bestelwagens moeten rondrijden. Door samen te werken met De Kringwinkels kunnen klanten hun winkelbezoek combineren met het afhalen of verzenden van het pakje. Door hun uitstekende ligging, toegankelijke parking, openingsuren en hun ruime stockagemogelijkheden voor de pakjes zijn De Kringwinkels een gedroomde partner om ons netwerk verder uit te breiden.” aldus een tevreden Kris Stevens.
Lijst met de verschillende 11 Pakjespunten (PPC) en 9 Pakjesautomaten (PL) Lijst.pdf - 151 KB

 

Over De Kringwinkel

De Kringwinkel, dat zijn 162 tweedehands- en outletwinkels in de sociale economie die zich achter deze merknaam verzameld hebben en samenwerken op vlak van communicatie en kwaliteit. Kringwinkels staan voor:  

• Sociale tewerkstelling: Onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 5800 medewerkers die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.  

• Aandacht voor het klimaat: De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht.

•  Originele en betaalbare spullen: We willen ervoor zorgen dat iedereen, ook met een beperkt budget, kwaliteitsvolle goederen kan kopen. Voor basisproducten bewaken we dan ook steeds een basisprijs. Ons aanbod varieert elke dag. 

 

Voor meer persinformatie:

Linde Brewaeys, [email protected], 0477/994 762

Jolien Roedolf, [email protected], 0479 78 81 82

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel