De maatschappelijke zetel van bpostgroup heeft een nieuw adres

De maatschappelijke zetel van bpostgroup heeft een nieuw adres

Na 50 jaar in het Muntcentrum, zijn de kantoren van bpostgroup nu gevestigd op een nieuw adres: Anspachlaan 1, bus 1, 1000 Brussel. Op 5 mei 2022 besliste de raad van bestuur van bpost om de maatschappelijke zetel met ingang van 12 mei 2022 te verplaatsen.

In april namen 1.500 medewerkers van de centrale diensten van bpostgroup hun intrek in de MULTI, de vroegere Philips-toren. Die ​ ligt op de Anspachlaan, op een steenworp van het de Brouckèreplein, net tegenover het Muntcentrum. Met zijn kantoren op 6 van de 19 verdiepingen neemt bpost daar 16 500 m² van in.

Met dit nieuwe gebouw maakt bpostgroup alle ambities op het vlak van duurzaamheid waar. Dit is dan ook het eerste CO2-neutrale en fossiele-energievrije kantoorgebouw van de hoofdstad. Het bestaat voor 88,4% uit gerecycleerde materialen die afkomstig zijn van andere stadsgebouwen.

De MULTI kreeg ook het “BREEAM excellent”-certificaat (BREEAM = Building Research Establishment Environmental Assessment Method), een label dat aangeeft dat het aan de recentste milieunormen voldoet. Hij biedt zijn huurders, naast ecologische voordelen, een ongeëvenaarde toegankelijkheid. Zo ligt hij dicht bij het openbaar vervoer (de metrohalte De Brouckère) en langs de grootste voetgangerszone van Europa.

Fun fact: De bijenkorven met hun 100 000 bijen die bpost in samenwerking met Made in Abeilles op het dak van het MCM had geplaatst, verhuizen ook naar het dak van de MULTI.

Story image

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel