De Raad van Bestuur van bpost werkt verder aan de versterking van zijn governance en draagt twee nieuwe bestuurders voor benoeming aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor

De Raad van Bestuur van bpost werkt verder aan de versterking van zijn governance en draagt twee nieuwe bestuurders voor benoeming aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voor

De Raad van Bestuur van bpost NV/SA werkt onder de leiding van zijn Bezoldigings- en Benoemingscomité via een professioneel proces aan de versterking van zijn governance.

Op aanbeveling van het Bezoldigings- en Benoemingscomité, stelt de Raad van Bestuur van bpost NV/SA aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 12 mei 2021 voor dhr. Lionel Desclée en mevrouw Sonja Willems te benoemen als onafhankelijke bestuurders voor een termijn van 4 jaar.

  • Lionel Desclée is Senior VP & Walmart Officer en was Voorzitter en CEO van Walmart Japan/Seiyu tot maart 2021. Daarvoor was hij Voorzitter en CEO van Tom & Co. Hij werkte ook meer dan 10 jaar voor de Delhaize Groep waar hij senior functies bekleedde met verantwoordelijkheden in verschillende landen en een aanzienlijke ervaring ontwikkelde in omni-channel retail business.
  • Sonja Willems is gedelegeerd bestuurder van Janssen Benelux. Ze werkt meer dan 30 jaar voor de Johnson & Johnson-groep, waar ze in verschillende landen (België, Duitsland en Canada) internationale senior managementfuncties bekleedde in de farmaceutica en de medische devices. Sonja Willems zetelt ook in de raad van bestuur van Pharma.be en Innovation Circle en is voorzitter van de raad van bestuur van Flanders Investment & Trade.

Uit de voor de Vennootschap beschikbare informatie, blijkt dat deze kandidaten voldoen aan het algemene onafhankelijkheidscriterium vastgelegd in het artikel 7:87 van het Belgische Wetboek van vennootschappen en ​ verenigingen en de specifieke onafhankelijkheidscriteria voorzien in artikel 3.5 van de Corporate Governance Code.

De Algemene Vergadering zal worden verzocht te beraadslagen en te besluiten over de benoeming van deze kandidaten. Er zal rekening worden gehouden met de stemmen en onthoudingen die bpost NV/SA reeds heeft ontvangen in verband met de bestaande resolutie betreffende bijkomende kandidaten die , op aanbeveling van het Remuneratie- en Benoemingscomité, door de Raad van Bestuur zijn voorgesteld.

De CV's van de kandidaten voor de Raad van Bestuur en de aangevulde oproeping tot de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zijn beschikbaar op de bpost website.

Vragen over de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders kunnen worden gemaild naar [email protected].

 

Voor meer informatie:

Veerle Van Mierlo T. +32 472 920229 (Media) ​ ​ ​ [email protected]

Antoine Lebecq T. +32 2 276 2985 (IR) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ [email protected]

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel