Dirk Tirez CEO ad interim bpost group

Dirk Tirez CEO ad interim bpost group

De Raad van Bestuur van bpost heeft unaniem beslist om Dirk Tirez aan te stellen als CEO ad interim van bpost group.

De Raad van Bestuur vraagt Dirk Tirez om de strategie van de onderneming onverkort verder uit te voeren en de sociale dialoog te handhaven. De Raad heeft tevens het Group Executive Committee verzocht verder te focussen op het behalen van de resultaten voor de business units Mail & Retail, Parcels & Logistics Europa-Azië en Noord-Amerika.

De Raad van Bestuur zal het selectieproces voor de nieuwe CEO versnellen. Het Remuneratie- en Nominatiecomité zal hierbij worden bijgestaan door Korn Ferry dat als executive search consultant werd aangesteld.

De Raad van Bestuur wenst Dirk Tirez alvast succes met zijn opdracht.

Story image

BIO Dirk Tirez:

Dirk Tirez (56) is vandaag Chief Legal and Regulatory Officer en Company Secretary van bpost, lid van het ​ Group Executive Committee verantwoordelijk voor legal, regulatory, strategy en mergers & acquisitions, en is tevens voorzitter van bpost bank. Dirk Tirez  begon zijn carrière bij het advocatenkantoor Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton in New York als lid van de balie van de staat New York. Hij bekleedde verschillende functies in diverse advocatenkantoren en was nadien juridisch adviseur gedurende een aantal jaren van de Belgische Minister van Financiën. Hij was European General Counsel en Company Secretary bij NASDAQ Europe, een dochteronderneming van de Nasdaq Stock Market, Inc. voordat hij in 2003 bij bpost General Counsel (en later ook Secretaris van de Vennootschap) werd.  Dirk Tirez studeerde af aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven, het College of Europe in Brugge en behaalde als BAEF-lid een Master in de Rechten aan de University of Michigan, Ann Arbor.  Hij volgde diverse executive education programma's bij de London Business School, INSEAD en de Harvard Business School. 

​Indien en zodra hiertoe aanleiding is, zullen nadere mededelingen aan de markt worden gedaan.

 

Voor meer informatie:

Veerle Van Mierlo T. +32 472 920229 (Media) ​ ​ ​ [email protected]

Antoine Lebecq T. +32 2 276 2985 (IR) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ [email protected]

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel