Dirk Tirez nieuwe CEO van bpost group

Dirk Tirez nieuwe CEO van bpost group

De Raad van Bestuur heeft vandaag unaniem, en op voorstel van het Remuneratie- en Nominatiecomité, Dirk Tirez aangesteld als nieuwe CEO van bpost group. Dirk Tirez is momenteel CEO ad interim en Chief Legal & Regulatory Officer en Company Secretary.

Dirk werd geselecteerd uit een sterke pool van hooggekwalificeerde kandidaten na een intensief zoek- en selectieproces dat werd uitgevoerd door het Remuneratie- en Nominatiecomité met de steun van het externe bureau voor executive search, Korn Ferry.

 

Audrey Hanard, Voorzitster van de Raad van Bestuur van bpost group: "Het is de ambitie van bpost om kwaliteitsvolle openbare diensten te blijven garanderen aan de Belgische burgers, en om zijn transformatie op lange termijn tot een internationaal groeiende sleutelspeler in e-commerce logistiek voort te zetten. De Raad van Bestuur heeft unaniem de selectie van Dirk Tirez als CEO van bpost group goedgekeurd. Zijn expertise en grondige kennis van de sector van de post- en e-commerce logistiek, kwalificeren hem op unieke wijze om bpost group te leiden en om de implementatie van de strategie van het bedrijf te sturen. Dit heeft hij de voorbije maanden als CEO ad interim bewezen. Een nauwe samenwerking met de Raad van Bestuur, evenals een constructief sociaal dialoog, blijven in dit proces van het grootste belang. Namens de Raad van Bestuur wens ik Dirk het allerbeste toe, en ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken in het belang van de 34.000 bpost group medewerkers en al onze klanten.”
Dirk Tirez, CEO bpost group: “De belangrijkste doelstelling van bpost bestaat erin zijn relevantie en onafhankelijkheid te behouden om zijn sociale, maatschappelijke en economische rol te kunnen blijven spelen in een context waarin de traditionele postactiviteit geleidelijk afneemt. bpost heeft de eerste belangrijke stappen gezet door zich om te vormen tot een speler op het vlak van e-commerce logistiek, zowel in België als in het buitenland; daaruit blijkt dat onze pakketactiviteiten voorlopig de afname van de post compenseren. Er is echter nog veel werk voor de boeg en bpost moet zijn transformatie voortzetten en tegelijk voldoen aan de legitieme verwachtingen van de verschillende belanghebbenden en een gezond economisch evenwicht bewaren. Het is met vertrouwen en vastberadenheid dat ik deze nieuwe uitdaging aanga. Ik ben vastbesloten om het winstgevende groeiproces van bpost te versnellen en ik kijk ernaar uit om samen te werken met het managementteam en de bpost-familie, die het voorbije jaar een ongelooflijke veerkracht aan de dag heeft gelegd.
Story image

 

BIO Dirk Tirez:

Dirk Tirez (56) is Chief Legal & Regulatory Officer en Company Secretary van bpost, lid van het directiecomité van de groep, belast met juridische, reglementaire, strategische en M&A-aangelegenheden, en President van bpost bank. Dirk Tirez ​ begon zijn carrière bij het advocatenkantoor Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton in New York als lid van de balie van de staat New York. Hij bekleedde verschillende functies in diverse advocatenkantoren en was nadien juridisch adviseur gedurende een aantal jaren van de Belgische Minister van Financien. Hij was European General Counsel en Company Secretary bij NASDAQ Europe, een dochteronderneming van de Nasdaq Stock Market, Inc. voordat hij in 2003 ​ bij bpost General Counsel (en later ook Secretaris van de Vennootschap) werd. ​ Dirk Tirez studeerde af aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven, het College of Europe in Brugge en behaalde als BAEF-lid een Master in de Rechten aan de University of Michigan, Ann Arbor. ​ Hij volgde diverse executive education programma's bij de London Business School INSEAD en de Harvard Business School.

 

 

Voor meer informatie:

Veerle Van Mierlo T. +32 472 920229 (Media) ​ ​ ​ [email protected]

Antoine Lebecq T. +32 2 276 2985 (IR) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ corporate.bpost.be/investors ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ [email protected]

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel