Een officiële postzegel voor de jarige Prinses Elisabeth

Een officiële postzegel voor de jarige Prinses Elisabeth

Vrijdag 11 oktober 2019 - bpost geeft naar aanleiding van de achttiende verjaardag van Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, een officiële postzegel uit. De foto werd genomen door Zijne Majesteit de Koning zelf. 
Het volledig postzegelblaadje is te koop vanaf maandag 21 oktober op de webshop van bpost en in de grotere postkantoren.

Prinses Elisabeth is de eerste in lijn voor de troonopvolging en viert op 25 oktober haar achttiende verjaardag. bpost viert deze bijzondere gebeurtenis met een gelimiteerde, officiële postzegel van de Prinses. Het definitieve beeld was bij de onthulling van de postzegelcollectie 2019 in november vorig jaar nog niet bekend. In samenspraak met het Paleis werd er beslist om een foto te gebruiken die zo dicht mogelijk bij haar 18de verjaardag genomen werd.

Het Koninklijk Paleis en bpost kozen uiteindelijk voor een beeld van de Prinses in een witte jurk,  gemaakt in de tuinen van het Kasteel van Laken. De foto werd genomen door Zijne Majesteit de Koning en aangeleverd door het Koninklijk Paleis.

Story image

Voor Prinses Elisabeth is een eigen postzegel echter geen primeur. In 2002, op haar eerste verjaardag, prijkte ze reeds op een speciale postzegeluitgifte, zowel samen met haar ouders als alleen. 

De postzegels zijn te koop via eShop, de webshop van bpost, en in de grotere postkantoren. 

 

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel