Een officiële postzegel voor de jarige Prinses Elisabeth

Een officiële postzegel voor de jarige Prinses Elisabeth

Vrijdag 11 oktober 2019 - bpost geeft naar aanleiding van de achttiende verjaardag van Prinses Elisabeth, Hertogin van Brabant, een officiële postzegel uit. De foto werd genomen door Zijne Majesteit de Koning zelf. 
​Het volledig postzegelblaadje is te koop vanaf maandag 21 oktober op de webshop van bpost en in de grotere postkantoren.

Prinses Elisabeth is de eerste in lijn voor de troonopvolging en viert op 25 oktober haar achttiende verjaardag. bpost viert deze bijzondere gebeurtenis met een gelimiteerde, officiële postzegel van de Prinses. Het definitieve beeld was bij de onthulling van de postzegelcollectie 2019 in november vorig jaar nog niet bekend. In samenspraak met het Paleis werd er beslist om een foto te gebruiken die zo dicht mogelijk bij haar 18de verjaardag genomen werd.

Het Koninklijk Paleis en bpost kozen uiteindelijk voor een beeld van de Prinses in een witte jurk,  gemaakt in de tuinen van het Kasteel van Laken. De foto werd genomen door Zijne Majesteit de Koning en aangeleverd door het Koninklijk Paleis.

Story image

Voor Prinses Elisabeth is een eigen postzegel echter geen primeur. In 2002, op haar eerste verjaardag, prijkte ze reeds op een speciale postzegeluitgifte, zowel samen met haar ouders als alleen. 

De postzegels zijn te koop via eShop, de webshop van bpost, en in de grotere postkantoren. 

 

Filatelie
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel