Een unieke postzegel voor de 50ste verjaardag van Hare Majesteit de Koningin

Een unieke postzegel voor de 50ste verjaardag van Hare Majesteit de Koningin

Op 20 januari wordt de Koningin 50 jaar. Om de echtgenote van de Koning in de bloemetjes te zetten en om deze dag nog feestelijker te maken geeft bpost een postzegel met haar beeltenis uit.

50 jaar! Gelukkige verjaardag Hare Majesteit! Om deze bijzondere gelegenheid te vieren heeft bpost, samen met het Koninklijk Paleis, een postzegel ontworpen met de afbeelding van de Koningin.  Er hangt vooralsnog een waas van geheimzinnigheid rond het koninklijk portret dat hiervoor werd uitgekozen. Maar dat zal de verrassing alleen maar mooier maken.  

Op 20 januari onthullen bpost en het Koninklijk Paleis deze unieke postzegel. De Koningin der Belgen poseert, één en al glimlach, vóór de lens van Michel Gronemberger. Deze laatste, die het gewoon is om foto’s van de koninklijke familie te nemen, liet Hare Majesteit poseren in Laken, aan de Wintertuin, een van de Koninklijke Serres. De Koningin koos zelf het portret dat de Belgen op hun post zullen kunnen kleven. 

Het filateliedepartement van bpost heeft het speciale blaadje ontworpen, met afdruk in goud. Het zegelblaadje is vanaf 20 januari verkrijgbaar in de eShop van bpost en vanaf 23 januari in de grootste postkantoren van het land.  

Het is de tweede keer dat de Koningin alleen op een postzegel wordt afgebeeld. Het gebeurde al eens in 2013, ter gelegenheid van haar 40ste verjaardag.  

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel