Eerste ervaringsdiploma’s

Eerste ervaringsdiploma’s voor bpostmedewerkers

Op 20 februari vindt de officiële diploma-uitreiking plaats voor de eerste groep werknemers die dankzij bpost het diploma hoger secundair onderwijs wisten te behalen.

bpost stelt een grote groep minder geschoolde werknemers te werk en heeft als verantwoordelijk werkgever voor hen het programma “Ervaring Erkennen” ontwikkeld zodat zij hun verworven vaardigheden kunnen valoriseren. Omdat bpost een bedrijf is dat constant evolueert, veranderen ook de functies binnen het bedrijf voortdurend en om een loopbaan uit te bouwen, vormen competenties die tot een diploma leiden een belangrijke troef.

Zo startte bpost in januari 2012 met een initiatief voor zijn medewerkers die geen diploma hoger secundair onderwijs hebben. Bij de Centra voor Volwassenenonderwijs en de Centres de Promotion Sociale kunnen bpostmedewerkers nu gratis een 2 à 2,5 jaar durend opleidingsprogramma volgen, voornamelijk via afstandsonderwijs. Dit programma valoriseert hun vaardigheden en kennis die zij o.a. tijdens hun werk hebben verworven, en biedt hun het vooruitzicht op een diploma hoger secundair onderwijs.

De afgelopen twee jaar schreven zich alvast 500 medewerkers uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië in voor de opleiding die nu permanent wordt aangeboden. De allereerste groep van 45 laureaten heeft net de opleiding met succes bekroond, een primeur voor bpost als werkgever in België. De werknemers kregen hun welverdiende diploma uit de handen van CEO Johnny Thijs, en van Mark Michiels, HR-verantwoordelijke in het directiecomité van bpost.

Inlichtingen
Piet Van Speybroeck
+32 477 684712

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel