Er kunnen opnieuw brieven en pakjes worden verstuurd naar een groot aantal internationale bestemmingen

Er kunnen opnieuw brieven en pakjes worden verstuurd naar een groot aantal internationale bestemmingen

Vanaf 28 augustus keren we geleidelijk aan naar een normalere situatie en kunnen er opnieuw brieven en pakjes worden verstuurd naar meer dan 60 internationale bestemmingen buiten de Europese Unie.

Op 19 maart werd beslist om deze zendingen naar niet-Europese bestemmingen op te schorten omwille van de impact van de coronacrisis op de transportsector en de intercontinentale operationele capaciteiten van bpost.

Op 12 mei is bpost opnieuw gestart met de verzending naar internationale bestemmingen buiten de EU om geleidelijk aan tot 36 bestemmingen aan te doen bovenop de Europese bestemmingen die nooit in het gedrang kwamen.

Vrijdag wordt deze lijst dus aangevuld met 30 bijkomende bestemmingen, namelijk:

-        Azië: Afghanistan, Iran, Israël, Kazachstan, Macao, Malediven, Myanmar, Pakistan.

-        Afrika: Benin, Burundi, Kameroen, Democratische Republiek Congo, Ivoorkust, Gambia, Ghana, Liberia, Rwanda, Sierra Leone, Togo, Tunesië, Oeganda.

-        Amerika: Cuba, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Mexico, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela.

-        Europa: Servië.

De volledige lijst van bestemmingen waar nu post naar mag worden verstuurd kan geraadpleegd worden op de internetpagina over de impact van het coronavirus op de diensten van bpost: https://news.bpost.be/nl-corona.

bpost Groep zal alles in het werk stellen om de post en de pakjes zo snel mogelijk te bezorgen op de verschillende bestemmingen. Het valt echter niet uit te sluiten dat er vertragingen zijn omwille van de beschikbare vluchten, de beschikbare capaciteit en de lokale situatie bij de levering.

De informatie over de evolutie van de situatie wordt regelmatig bijgewerkt op de website van bpost en de internetpagina over het coronavirus.

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel