Geleidelijke heropening van de postkantoren op zaterdag

Geleidelijke heropening van de postkantoren op zaterdag

Sinds het begin van de lockdownmaatregelen is iedereen zich bewust van het belang van de opdracht van bpost in deze moeilijke tijden. De dienstverlening van bpost, die als essentieel wordt beschouwd, moet toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen, en zeker voor alle Helden die in de week druk in de weer zijn.

Dankzij de inzet van onze medewerkers zullen de postkantoren dan ook geleidelijk hun deuren opnieuw openen op zaterdag.  In totaal zullen vanaf 18 april zo’n 350 kantoren openen op zaterdag.

De postkantoren waren sinds 14 maart, tot en met 11 april, gesloten op zaterdag.

De opening van de postkantoren op zaterdag vormt een belangrijk element in de dienstverlening van bpost aan de bevolking en stelt de klanten in staat om hun bezoeken aan het postkantoor beter te spreiden over de week. 

Ook bij de heropening van de kantoren op zaterdag dienen de voorschriften op het vlak van veiligheid en hygiëne strikt te worden nageleefd, zodat de bescherming van de medewerkers en de klanten van bpost gewaarborgd blijft:

  • De minimale afstand van 1,5 meter dient te worden nageleefd.
  • Er mogen maar een beperkt aantal klanten tegelijk in het kantoor.
  • De loketten moeten zijn uitgerust met plexiglas. En verder moet men handschoenen dragen, moeten er affiches uithangen enz.

Om het risico op een verdere verspreiding van het virus te verminderen spoort bpost zijn klanten nog steeds aan om enkel voor dringende zaken naar het kantoor te komen en om eventueel gebruik te maken van alternatieven: de rode brievenbussen om post af te geven, pakjesautomaten, geldautomaten om geld af te halen of te storten.

De openingsuren van de postkantoren die op zaterdag 18 april open zijn, zijn terug te vinden op de site www.bpost.be.

De postkantoren blijven in de week open tot 17 uur. ‘s Middags zijn ze gesloten tussen 12.30 en 13.30 uur.

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel