Guinness World Record voor postzegel Internationale Vrouwendag

bpost zet de Internationale Vrouwendag in de kijker met een postzegel die een Guinness World Record haalde. Dankzij de bijzondere vormgeving zijn op de postzegel zeshonderdzes leesbare woorden te onderscheiden.

Grafiste Ann Bessemans ging aan de slag met de tekst van de ‘Convention on the Elimination of All forms of Discrimination against Women’ van de Verenigde Naties. Passages van deze tekst in het Duits, Engels, Frans en Nederlands vormen het portret van een vrouw, ook de achtergrond van het portret bestaat volledig uit de tekst van het verdrag.

De postzegel “Internationale Vrouwendag 2014” werd bij Guinness World Records (GWR) ingediend voor de categorie ‘Most words on a postage stamp’ samen met het Proces Verbaal van gerechtsdeurwaarder meester Vermeulen die de som van het aantal woorden heeft vastgesteld op zeshonderdzes (606).

GWR heeft het record erkend en het bevindt zich op de website van ‘Guinness World Records’.

bpost toont met deze zegel ook zijn inzet voor diversiteit en voor gelijkheid van kansen op de werkvloer, één van de kernpunten in zijn beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De postzegel wordt voorgesteld op de Internationale Vrouwendag, 8 maart, tijdens de voorverkoop in het Provinciaal domein Puyenbroeck (Puyenbroeck 1A, 9185 Wachtebeke) van 10 tot 15 uur.

Het vel met 5 zegels voor standaardbrieven (World) is vanaf 10 maart voor €6,45 te koop in de Filaboetieks (Anspachlaan 1 te 1000 Brussel en E. Walschaertsstraat 1b te 2800 Mechelen), in de eShop, per telefoon op 02 2785070 en per e-mail op philately@bpost.be.

informatie:

Fred Lens
M. +32 495 47 11 52 | T. +32 2 276 22 05

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel