Hasselt, eerste Ecozone in Limburg

Hasselt, eerste Ecozone in Limburg

De post- en pakjesbedeling van bijna 55.000 inwoners in Hasselt gebeurt vanaf nu zonder uitstoot dankzij elektrische auto’s en fietsen. In meer en meer steden lanceert bpost Ecozones, die emissievrije leveringen koppelen aan een ruim netwerk van afhaalpunten bereikbaar op wandelafstand. Hasselt wordt de 1ste Ecozone in Limburg.

Vanuit het Mail Center in Hasselt vertrekken dagelijks 48 postbodes met een elektrische wagen of een fiets met aanhangwagen. 90% van de rondes in Hasselt, Sint-Lambrechts-Herk en Wimmertingen zijn vandaag uitstootvrij; het is wachten op de levering van de laatste elektrische wagens en fietsen om de laatste voertuigen op fossiele brandstof te weren uit het centrum.

Chris Claes, Mail Center Manager in Hasselt: “Hoe meer rondes we uitstootvrij kunnen doen, hoe beter de luchtkwaliteit voor de inwoners. bpost wil echt een voortrekkersrol vervullen en andere bedrijven uit de sector de weg tonen naar duurzame leveringen. Op deze manier zetten we onze ambitie om in daden. Tegen 2025 zullen wij 50% van alle leveringen op een duurzame manier doen.”

Naast emissievrije leveringen hebben inwoners de mogelijkheid om hun pakket op te halen in één van de 22 afhaalpunten, wat gunstiger is voor het milieu. Pakjes worden op die manier gegroepeerd geleverd in het afhaalpunt, zodat klanten die op wandelafstand kunnen ophalen wanneer het hen past. Op termijn komen er binnen de grote ring nog extra afhaalpunten bij.

De Ecozones hebben een positieve duurzaamheidsimpact, op zowat alle aspecten zoals minder verkeershinder, geluidsoverlast, CO2-uitstoot, luchtvervuiling, schade aan het wegdek,... Dit leidt uiteindelijk tot een verbetering van de algemene levenskwaliteit.

Enkele cijfers voor 3500 Hasselt/Sint-Lambrechts-Herk en 3501 Wimmertingen

Groene bpost-vloot

  • 39 elektrische fietsen, waarvan 6 met aanhangwagen
  • 48 elektrische voertuigen

Netwerk van 22 afhaalpunten voor pakjes

  • 1 Postkantoor
  • 5 Postpunten
  • 7 Pakjespunten
  • 9 Pakjesautomaten
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel