Het directiecomité van bpost verwelkomt Henri de Romrée, Nico Cools en Dirk Tirez

De Raad van Bestuur heeft beslist om het directiecomité van bpost vanaf 15 januari uit te breiden om het bedrijf voor te bereiden op de toekomst. Henri de Romrée zal Koen Beeckmans opvolgen als Chief Financial Officer en lid van het directiecomité. Nico Cools, momenteel hoofd van de ICT-afdeling, wordt CIO en lid van het directiecomité. Dirk Tirez, momenteel Chief Legal&Regulatory Officer en Secretaris van de Vennootschap, wordt eveneens lid van het directiecomité.

Ingevolge het vertrek van Koen Beeckmans, heeft de Raad van Bestuur beslist om Henri de Romrée aan te stellen als Chief Financial Officer en als lid van het directiecomité vanaf 15 januari 2018.  Henri de Romrée is 42 jaar oud en is momenteel partner bij McKinsey&Company in Brussel. Hij maakt deel uit van de global practice rond Post, Parcels en Logistics.  Henri begon zijn carrière bij A.T. Kearny en veranderde nadien naar Euroclear waar hij zich toelegde op Group Performance. In 2006 vervoegde hij McKinsey waar hij verschillende overheidsinstanties en private instanties begeleidde bij de uitvoering van hun transformatie, met een sterke focus op performance management. Hij werd Partner in 2012.  Hij heeft een Master behaald aan  de Solvay Business School.

Daarnaast zijn er er vanaf januari 2018 nog andere wijzigingen in het directiecomité van bpost.

Nico Cools, momenteel en sinds 2015 hoofd van de ICT-afdeling van bpost , wordt CIO en Chief Digital Officer en daarnaast ook lid van het directiecomité.  Nico Cools is 62 jaar oud en begon zijn carrière bij Upjohn (later Pfizer), een farmaceutisch bedrijf, en bekleedde nadien verschillende leidinggevende functies op het vlak van informatiesystemen in de volgende bedrijven: Texaco, een petroleummaatschappij, Compu-Mark, een bedrijf dat actief is in onderzoek en bewaking van handelsmerken, Anhyp dat nadien AXA Bank werd, een financieel bankbedrijf, en Telenet, een telecombedrijf.  Hij werkt sinds 2003  bij bpost, eerst als directeur van de Financiële Post en sinds 2007 als verantwoordelijke voor de business unit Business Customers and Solutions die zich richt op business development en innovatie.  Nico behaalde zijn diploma handelsingenieur in kwantitatieve toegepaste economie en informatica aan de KU Leuven.

Dirk Tirez, momenteel Chief Legal & Regulatory Officer en Secretaris van de Vennootschap wordt eveneens lid van het directiecomité.  Dirk zal, naast zijn huidige taken, ook de verantwoordelijkheid op zich nemen voor de coördinatie van de Strategie en M&A.  Dirk Tirez is 53 jaar oud en begon zijn carrière bij het advocatenkantoor Cleary, Gottlieb, Steen & Hamilton in New York als lid van de balie van de staat New York. Hij bekleedde verschillende functies in private advocatenkantoren en in openbare diensten en was European General Counsel en Secretaris van de Vennootschap bij NASDAQ Europe, een dochteronderneming van de Nasdaq Stock Market, Inc. voordat hij in 2003  bij bpost General Counsel (en later ook Secretaris van de Vennootschap) werd.  Dirk studeerde met  af aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de KU Leuven, het College of Europe in Brugge en behaalde als BAEF-lid een Master in de Rechten aan de University of Michigan, Ann Arbor.  Hij nam deel aan diverse programma's op het gebied van executive education aan de London Business School INSEAD en de Harvard Business School.

Aan de andere verantwoordelijkheden binnen het directiecomité verandert er niets. 

Koen Van Gerven, CEO van bpost: "Ik ben verheugd dat ik Henri, Nico en Dirk mag verwelkomen in het directiecomité van bpost.  Samen met de andere leden van het directiecomité ben ik ervan overtuigd dat we een zeer bekwaam en sterk managementteam hebben dat het omvormingstraject van dit bedrijf tot een goed einde kan brengen. "

 

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Baudouin de Hepcée (journalisten en investeerders): 32 (0) 476 49 69 58

Barbara Van Speybroeck (enkel journalisten): +32 (0)476 51 79 29

[email protected]

 

Saskia Dheedene (enkel investeerders): +32 (0)2 276 76 43

[email protected]

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel