Het directiecomité van bpost verwelkomt Koen Beeckmans en Philippe Dubois

Koen Beeckmans zal Pierre Winand opvolgen als Chief Financial Officer en lid van het directiecomité. Kurt Pierloot, die momenteel aan het hoofd staat van de afdeling Mail Services Operations (MSO) en lid is van het directiecomité, wordt verantwoordelijk voor de afdeling Domestic Parcels. Philippe Dubois, momenteel Operations Director MSO, zal de afdeling MSO gaan leiden en wordt daarnaast ook lid van het directiecomité.

Ingevolge het vertrek van Pierre Winand heeft de raad van bestuur beslist om Koen Beeckmans aan te stellen als Chief Financial Officer en als lid van het directiecomité vanaf 1 november 2015.

Koen Beeckmans, 44 jaar, begon zijn carrière als assistent bij de KU Leuven en werd dan consultant en manager bij Deloitte, eerst in België en daarna in de Verenigde Staten. In 1998 ging hij aan de slag bij Tractebel, waar hij werkte in het Finance/Taxation-departement en in 2006 werd hij CFO bij GDF Suez Energie Nederland. Sinds 2010 is hij CFO van Cofely Nederland (onderdeel van GDF Suez). Koen Beeckmans is handelsingenieur (KU Leuven) en Master in de Fiscale Wetenschappen (Fiscale Hogeschool Brussel). Hij nam ook deel aan het General Management Program aan het CEDEP, INSEAD in Fontainebleau.

Daarnaast werden er nog andere wijzigingen in het directiecomité van bpost beslist.

Kurt Pierloot, lid van het directiecomité, die Mail Service Operations gedurende de voorbije zeven jaar met succes leidde, wordt verantwoordelijk voor Domestic Parcels, een belangrijke groeifactor in de strategie van bpost. Hij zal dit combineren met het toezicht op de activiteiten van International, een verantwoordelijkheid die hij reeds had. Hij zal zijn verantwoordelijkheid voor de MSO-afdeling overdragen.

Philippe Dubois, momenteel Operations Director MSO, wordt verantwoordelijk voor de afdeling MSO, en wordt lid van het directiecomité vanaf 1 september 2015.

Philippe Dubois, 47 jaar, begon zijn loopbaan bij Cockerill Sambre en oefende verschillende functies uit vooraleer hij in 2004 werd bevorderd tot directeur van het operationele departement bij ArcelorMittal Steel Belgium in Luik. In 2008 startte hij bij bpost als manager van Luik X. Later dat jaar werd hij ook directeur nationale sortering en lid van het executive committee van MSO. In 2010 werd hij process & transformation director en in 2014 werd hij MSO-directeur voor de Regio Zuid. Philippe Dubois behaalde het diploma van industrieel ingenieur aan het “Institut Gramme” in Luik, evenals een “Master in Management of EMP” in Louvain-la-Neuve. Hij nam ook deel aan een General Management Program bij INSEAD in Fontainebleau.

Voor de andere verantwoordelijkheden binnen het directiecomité verandert er niets. Marc Huybrechts blijft aan het hoofd van Mail & Retail Solutions. Mark Michiels blijft aan het hoofd van HR&O.

Koen Van Gerven, CEO: “Ik ben heel tevreden dat Koen en Philippe bij het directiecomité van bpost komen en dat Kurt de verantwoordelijkheid opneemt voor de belangrijke en snel groeiende afdeling Parcels. Samen met Marc en Mark ben ik ervan overtuigd dat we een zeer bekwaam en sterk directiecomité hebben, dat bpost zal gidsen op zijn weg van voortdurende transformatie en dat de volledige organisatie naar nieuwe groeihorizonten zal leiden”.

Pers Beleggers Fred Lens Saskia Dheedene +32 495 47 11 52 +32 2 276 76 43

press.relations@bpost.be investor.relations@bpost.be (www.bpost.be/ir)

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel