Het Paritair Comité van bpost keurt het nieuwe organisatiemodel goed

Tijdens het paritair comité van vandaag kwam het tot een evenwichtig akkoord tussen een meerderheid van de personeelsvertegenwoordigers en bpost over het nieuwe organisatiemodel.

Dit akkoord is noodzakelijk voor de toekomst van bpost. Het is nodig om aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen beantwoorden en in de erg concurrentiële markt van e-commerce en pakketten onze groeiambities te kunnen realiseren.

Het nieuwe organisatiemodel garandeert niet alleen de huidige tewerkstelling maar biedt goede perspectieven voor de toekomst. De wendbare organisatie laat zich vertalen in een verhoogde efficiëntie. Die hebben we nodig om het hoofd te bieden aan de dalende postvolumes. Tegelijk stelt ze bpost in staat nieuwe pakjesvolumes beter te verwerken en de dagelijkse schommelingen ervan correct te beheren. Hierdoor zullen we groeien en kunnen we bijkomende, stabiele, werkgelegenheid creëren.

De nieuwe regelingen zullen vanaf 1 januari 2016 en na goedkeuring door de raad van bestuur, van kracht worden. Hierbij willen we:

  • Meer stabiliteit bieden voor alle operationele medewerkers, inclusief de contractuelen en hulppostmannen;
  • Voor bepaalde departementen, het zaterdagwerk binnen een 5 daagse werkweek opnemen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, is bijzonder verheugd met het akkoord: “Het is een evenwichtig akkoord. Het getuigt van realisme en is een belangrijk middel om onze klanten nog beter te helpen. Met dit bereikte akkoord kan ons bedrijf zijn concurrentiële positie verscherpen en honderden jobs voor de medewerkers veilig stellen.”

Pers & Investeerders

Baudouin de Hepcée

T. +32 2 276 22 28

M. +32 476 49 69 58

baudouin.dehepcee@bpost.be

Over bpost

Over bpost group

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2020 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.154,6 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel