Hommage aan de Belgische luchtmacht met unieke postzegels

Hommage aan de Belgische luchtmacht met unieke postzegels

bpost zet de Belgische luchtmacht in de bloemetjes met een reeks nieuwe postzegels. Vandaag werd het unieke postzegelvel voorgesteld in samenwerking met de Belgische luchtmacht en het Mirage Team BD 09, als hommage aan de inzet van Belgische militaire vliegtuigen tijdens humanitaire opdrachten. De postzegel is tevens een eerbetoon aan alle bemanningsleden en grondpersoneel van de luchtmacht.

Het vel is samengesteld uit vijf postzegels die elk een legendarisch vliegtuig of helikopter van de Belgische luchtmacht afbeelden dat een sleutelrol vervulde bij humanitaire opdrachten. Het team BD 09 stuurde daarvoor in 2020 een voorstel in aan de filatelistische afdeling van bpost die jaarlijks een beperkt aantal themazegels uitgeeft. Hun inzending werd geselecteerd voor de postzegelcollectie 2022.

Story image

Eén van de postzegels is bijvoorbeeld gewijd aan de C-130, die exact een jaar geleden in het kader van operatie Red Kite heen en weer vloog tussen Pakistan en de Afghaanse hoofdstad Kaboel. "Deze luchtbrugoperatie om landgenoten en inwoners van bevriende landen te evacueren is een humanitaire operatie van onze luchtmacht die nog vers in het geheugen ligt", klinkt het bij de luchtmacht. 

Op 30 augustus zal voor de gelegenheid de SummerEXPO op de luchtmachtbasis van Koksijde een laatste keer openen. Bij die gelegenheid wordt een tijdelijk postkantoor opgezet in de Sea King helikopter. Bezoekers kunnen de postzegelvellen ter plaatse aankopen en laten voorzien van een unieke dagstempel.

Inschrijven via: https://sway.office.com/ydua1gD4ysx70QSe?ref=Link&loc=play

Veerle Van Mierlo Woordvoerder (enkel voor journalisten - kan niet helpen bij vragen over pakjes), bpost

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel