Ilias Simpson wordt Director Parcels & Logistic North-America en lid van het Uitvoerend Comité van bpost group

Ilias Simpson wordt Director Parcels & Logistic North-America en lid van het Uitvoerend Comité van bpost group

De Raad van Bestuur van bpost group heeft besloten om, op aanbeveling van het Remuneratiecomité van bpost, Ilias Simpson te benoemen tot nieuwe CEO van Radial US. Hij volgt Henri de Romrée op, wiens mandaat op 1 december 2020 afloopt.

Ilias Simpson (38) is senior vice-president Fulfillment Services voor Radial en lid van het Executive Leadership Team. Hij leidt de activiteiten voor Radial fulfillment center en staat in voor  netwerkoptimalisatie, engineering, continue procesverbetering en projectmanagement. Ilias heeft jaren ervaring in business development, lean-implementatie en groeistrategieën. Voor hij werkzaam was bij Radial, bekleedde hij leidinggevende functies bij Ryder, Pentair, Halliburton en Cintas. Ilias heeft een MBA-diploma aan de Universiteit van Dayton en een BA-diploma in Sociologie aan de Universiteit van Noord-Texas. Hij is lid van de National Black MBA Association en is een gedecoreerde veteraan van de Amerikaanse luchtmacht.

Jean-Paul Van Avermaet, CEO bpost group: "bpost transformeert succesvol naar een omni-commerce bedrijf. Een van de strategische pijlers van deze transformatie is Radial en de uitbreiding ervan in Europa. Radial heeft de eerste rendabele groei opgetekend sinds zijn overname en dit dankzij het vele werk dat de teams in de Verenigde Staten hebben verricht.
In navolging van onze interne opvolgingsplanning en aanbevolen door het Remuneratiecomité, heb ik het genoegen Ilias te verwelkomen als nieuw lid van het Uitvoerend Comité van bpost group belast met de Noord-Amerikaanse activiteiten.
Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om Henri de Romrée in het bijzonder te bedanken voor zijn belangrijke verwezenlijkingen bij Radial en de Noord-Amerikaanse activiteiten".

Huidige Radial CEO, Henri de Romrée, blijft tot eind dit jaar bij Radial om de overdracht en de eindejaarspiek op te volgen samen met Ilias Simpson, wiens mandaat begint op 1 december 2020.

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel