Informatie over de contracten van de persdistributie

Informatie over de contracten van de persdistributie

De Belgische overheid heeft een openbare aanbesteding gepubliceerd voor de concessie voor de distributie van dagbladen en tijdschriften in België voor de periode 2024-2028. De kandidaten, waaronder bpost, hebben hun kandidatuur ingediend in juni 2023 en de Belgische overheid moet nu beslissen of de kandidaturen geldig zijn en met welke kandidaten ze de procedure wenst voort te zetten.

Op zaterdag 25 november, heeft bpost via de pers, vernomen dat, aan het eind van het aanbestedingsproces, de concurrerende kandidaten, PPP en Proximy, zouden geselecteerd zijn, ten nadele van bpost. PPP voor de distributie van kranten en Proximy voor tijdschriften. bpost bevestigt dat het niet op de hoogte werd gebracht van enige beslissing door de Belgische regering, die op haar beurt verklaarde dat er geen beslissing was genomen door de Ministerraad.

bpost hoopt snel opheldering te krijgen. Het bedrijf blijft de distributie van kranten en tijdschriften verzekeren, in lijn met het lopende contract.

 

Chris Peeters, CEO van bpostgroup: "Hoewel er nog veel vragen blijven en opduiken, blijven we gefocust op ons werk. De eindejaarspiek, een drukke periode voor bpost, is net begonnen. Pakketten, brieven, kranten en tijdschriften bezorgen blijft onze prioriteit, en we willen dat doen met de kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn. Het welzijn van onze medewerkers is even belangrijk. We hebben ons altijd gepositioneerd als een maatschappelijk verantwoorde werkgever. We nemen onze verantwoordelijkheid serieus. We hebben alvast de dialoog opgestart met de sociale partners en samen volgen we de ontwikkelingen op de voet en plegen we voortdurend overleg."

bpost zal naar de markt communiceren zodra nieuwe informatie beschikbaar is en de situatie het toelaat.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel