Jean-Paul Van Avermaet nieuwe CEO van de bpost group

Jean-Paul Van Avermaet nieuwe CEO van de bpost group

Vandaag heeft de Raad van Bestuur van bpost group, op advies van het Remuneratiecomité, Jean-Paul Van Avermaet benoemd tot nieuwe CEO van bpost group, als opvolger van Koen Van Gerven wiens mandaat op 26 februari 2020 afloopt.

Jean-Paul Van Avermaet (52) is vandaag Managing Director van G4S, een beursgenoteerd internationaal bedrijf en wereldleider in beveiligingsoplossingen. Jean-Paul Van Avermaet studeerde af als handelsingenieur aan de KU Leuven en behaalde een MBA aan de Vlerick Business School. Alvorens in 2010 G4S te vervoegen bekleedde hij verschillende managementfuncties in de sector van de luchtvaart- en spoorwegcatering en binnen de retail en hospitality sector. Jean-Paul Van Avermaet neemt daarnaast verschillende socio-economische en cultureel-maatschappelijke engagementen waar.


Mr. François Cornelis, Voorzitter van de Raad van Bestuur: “bpost group wil blijven investeren in een kwalitatieve openbare dienstverlening voor alle Belgen en werkt daarnaast aan een lange-termijn positionering als toonaangevende speler in de e-commerce. Ik heb er alle vertrouwen in dat Jean-Paul Van Avermaet met zijn jarenlange ervaring, zijn passie en zijn engagement zal bijdragen aan het verwezenlijken van onze bedrijfsdoelstellingen. De nauwe samenwerking tussen management en Raad van Bestuur en een constructieve sociale dialoog behouden zijn daarbij van het grootste belang.

Ik ben tevreden om vandaag Jean-Paul Van Avermaet te mogen verwelkomen en kijk uit naar onze toekomstige samenwerking. Ik wens tevens Koen Van Gerven nogmaals van harte te bedanken voor zijn 13 jaar toewijding voor dit bedrijf.” 
 


“Samen met de bpost group medewerkers aan een nieuw hoofdstuk bouwen voor dit mooie bedrijf met een solide basis”

Jean-Paul Van Avermaet, toekomstige CEO van bpost group: “bpost is een mooi bedrijf met een solide basis waar iedereen die er werkt terecht fier op mag zijn. In deze wereld van digitalisering en andere maatschappelijke uitdagingen kunnen we enkel succesvol zijn door volop in te zetten op kwalitatieve dienstverlening aan onze klanten, betrokken en tevreden medewerkers en gezonde financiële resultaten. Daarom zullen we de transformatie van de onderneming verder zetten, voortbouwen op een cultuur van innovatie en bpost group wendbaar maken voor de uitdagingen die op ons afkomen. bpost heeft een belangrijke rol te vervullen in de samenleving en moet dus heel dicht staan bij alle maatschappelijke belanghebbenden. Samen met de Raad van Bestuur en het management team ben ik verheugd binnenkort bpost verder te mogen begeleiden naar een succesvolle toekomst.”

Samenstelling Group Executive Committee 

De Raad van Bestuur keurde ook de volgende interne benoemingen goed. Ze zullen allemaal effectief zijn op 1/12/2019:

  • Luc Cloet, als directeur Mail & Retail en lid van het Group Executive Committee,
  • Kathleen Van Beveren, voormalig Senior VP Parcels BeNeLux treedt toe tot het Group Executive Committee als directeur Parcels & Logistics Europa & Azië
  • Henri de Romrée, als directeur Parcels & Logistics Noord-Amerika en lid van het Group Executive Committee

bpost organiseert een persconferentie met Jean-Paul Van Avermaet vandaag om 18u30 in het nieuwe sorteercentrum van Brussel, Vilvoordsesteenweg 233, 1120 Neder-Over-Heembeek.

Contacteer ons
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel