Laurent Winnock wordt nieuwe Corporate Communication Director voor bpost

Een nieuwe functie die de interne en externe communicatie van bpost in een veranderende omgeving moet versterken

Laurent Winnock zal vanaf 1 juli bpost vervoegen als Corporate Communication Director. Hij neemt de leiding over het vernieuwde en geïntegreerde interne en corporate communicatie departement van bpost en zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitrol van een corporate communicatiestrategie, het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verder uitbouwen van de externe en interne reputatie van de onderneming.

Laurent Winnock is vandaag Directeur Communication, Brand & Corporate Responsibility bij verzekeraar AXA Belgium. Na zijn studies Communicatiemanagement aan de Hogeschool West-Vlaanderen startte hij zijn carrière in 2001 als persattaché en later woordvoerder bij de federale Vice-Eerste Minister en Minister van Begroting & Overheidsbedrijven en van 2005 tot 2007 als woordvoerder van de federale minister van Pensioenen en Leefmilieu. Na passages als Corporate Communicatie Manager bij de verzekeraars Swiss Life en Delta Lloyd, waar hij mee vorm gaf aan de communicatie van twee overnames en de integratie van beide bedrijven, begon hij in 2011 bij AXA Belgium. Bij deze laatste tekende hij mede de communicatie uit van de strategische transformatieprojecten. Sinds 2013 hervormde Laurent op succesvolle manier het AXA Belgium-communicatiedepartement en vertaalde hij de voorbije twee jaren de vernieuwde merkpositionering van AXA naar de Belgische markt.

Laurent Winnock is tevens voorzitter van het Communication Committee van het VBO en lid van de Raad van Bestuur bij de Unie van Belgische Adverteerders.

Koen Van Gerven, CEO van bpost "Met Laurent halen we een echte communicatie-expert in huis, uit een sector die - net zoals de postale wereld  in volle evolutie is. Met het geïntegreerde communicatie departement willen we naar zowel onze interne als externe belanghebbenden onze boodschappen versterken en een verhaal brengen over bpost dat voor iedereen herkenbaar is en waar de medewerkers terecht fier op mogen zijn. Ik wens Laurent heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging en heet hem van harte welkom bij bpost."   

Laurent Winnock "Het is met veel goesting dat ik bpost vervoeg. De opdracht is duidelijk: de 27.000 medewerkers die dagelijks hard werken aan de transformatie van de onderneming doen schitteren met een toekomstgerichte communicatieaanpak en bpost positioneren als duurzame internationale speler in een veranderende brief- en pakjeswereld maar met een sterke verankering in de Belgische samenleving."

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2022 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.397,5 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel