Lecot plaatst pakjesautomaten aan 7 van haar vestigingen

Lecot plaatst pakjesautomaten aan 7 van haar vestigingen

Nieuwe samenwerking tussen toeleverancier voor bouw en industrie Lecot en bpost voor de plaatsing van Pakjesautomaten.

Van alle verschillende soorten bpost-Afhaalpunten, is de uitbreiding van het netwerk van Pakjesautomaten het sterkst in de lift. Pakjesautomaten zijn dan ook bijzonder gebruiksgemakkelijk én zijn ook de meest ecologische keuze. Pakjesautomaten gelegen aan invalswegen (net zoals Lecot vestigingen) zijn bovendien populaire plaatsen voor mensen die veel onderweg zijn en die niet altijd de mogelijkheid hebben om naar een ander bpost-Afhaalpunt te gaan: zij kunnen hun pakjes 24 uur per dag en 7 op 7 afhalen bij de Pakjesautomaten.

Lecot heeft een forse ambitie om tegen 2025 haar dienstverlening naar haar verschillende klantengroepen (vakmannen, bouwprofessionals, …) uit te breiden. Hierbij ziet Lecot de mogelijkheid tot het flexibeler en duurzamer afhalen en retourneren van online bestellingen (zowel die van Lecot zelf als van andere aanbieders) als een belangrijke pijler. Om die reden besliste ze om over te gaan tot de installatie van bpost-pakjesautomaten aan 7 van haar vestigingen. De betrokken Lecot-vestigingen werden gekozen rekening houdend met verschillende parameters, zoals de inplanting/locatie, de ontsluiting, de dichtheid van het bpost-netwerk in de buurt van deze vestigingen en uiteraard de noden van de klanten.

“Lecot is de laatste jaren sterk gegroeid en is met zijn 77 vestigingen een nationale speler en toeleverancier voor bouw en industrie. Als bedrijf zetten we sterk in op het ontzorgen van onze klanten en zijn in dat kader ons dienstenaanbod verder aan het uitbreiden. Naast advies, herstellingen, Fleet, Connect … etc zijn de pakjesautomaten een interessante plus. Deze extra dienst i.s.m. bpost ligt dan ook volledig in het verlengde van ons aanbod en onze wens om de klant verder te ontzorgen op een duurzame manier, zowel tijdens als buiten de openingsuren van onze vestigingen.” Pieter Morisse – CEO Lecot
“bpost langs zijn kant breidt zijn netwerk constant uit. De aanwezigheid van bpost bij de Lecot-vestigingen is een logische keuze. Dit kadert volledig in de missie van bpost om de eindklant te motiveren om te kiezen voor een Afhaalpunt voor de levering van zijn of haar pakje en op die manier te kiezen voor de meest ecologische levering.
​Een pakje versturen of afhalen in een Pakjesautomaat te voet, met de fiets, of met de wagen op een reeds voorziene (tussen)stop vermindert immers de CO² uitstoot tot 90
%.” Nick Bond - Head of Partner Network bij bpost
Story image

Achtergrondinformatie

bpost startte in 2011 met het plaatsen van de eerste publiek toegankelijke Pakjesautomaten in België. Vandaag staan er meer dan 780 Pakjesautomaten verdeeld over heel België en maken ze integraal deel uit van het dichtste afhaalpuntennetwerk, met 2950 punten, van het land (in combinatie met de Postkantoren, Postpunten en Pakjespunten).

Lecot is een toeleverancier voor - en specialist in de bouw met expertise in afwerking, raam en deur, ijzerwaren en gereedschappen en nog veel meer. Met haar 135 jaar ervaring, haar 77 vestigingen, technisch verkoopteam op de baan, online bestelplatform en webwinkel… bedient Lecot een brede waaier aan bouwprofessionals.

De Lecot vestigingen met bpost-pakjesautomaat zijn terug te vinden op volgende adressen:

  • Lecot Doornik Avenue de Maire, 33 - 7500 Tournai
  • Lecot Tielt ​ Bevrijdingslaan, 2a - 8700 Tielt
  • Lecot Tienen Getestraat ,100 - 3300 Tienen
  • Lecot Zemst Hoge buizen, 29 - 1980 Zemst
  • Lecot Ninove Ring Oost, 14 - 9400 Ninove
  • Lecot Mol ​ Ambachtsstraat,19 - 2400 Mol
  • Lecot Melsele Grote baan, 302 - 9120 Beveren ​ vanaf 17 juli 2023
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel