Leen Geirnaerdt wordt Chief Financial Officer van bpost

Leen Geirnaerdt zal vanaf 20 mei het directiecomité van bpost vervoegen als Chief Financial Officer (CFO). Zij neemt de plaats in van Henri de Romrée die sinds januari 2019 aan het hoofd staat van de business unit Mail & Retail. Leen Geirnaerdt brengt een uitgebreide ervaring mee als CFO binnen een sector die de afgelopen jaren ook belangrijke veranderingen gekend heeft.

Leen Geirnaerdt heeft meer dan 20 jaar ervaring in de bedrijfswereld. Na haar studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen start ze haar loopbaan bij PricewaterhouseCoopers (PwC), waar ze zes jaar in de audit praktijk werkt. Hierna maakt ze de overstap naar de Solvus Resource Group waar ze onder meer corporate controller is van dit Belgisch beursgenoteerd bedrijf.

Na de overname van Solvus Resource Group door het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf USG People NV werkt Leen als directeur van het Belgische Shared Services Center om vervolgens vanaf  2010 de rol van de groep Chief Financial Officer in Nederland op te nemen. Volgend op de overname door de Japanse groep Recruit, wordt ze wereldwijde CFO van Recruit Global Staffing in 2016.

Leen Geirnaerdt is ook lid van de Raad van Bestuur van de vastgoedvennootschap Wereldhave NV en van de industriële groep CFE NV.  

Koen Van Gerven, CEO van bpost: "Ik ben bijzonder verheugd met de komst van Leen en de ervaring die ze meeneemt naar bpost. Ook USG People is immers een organisatie die zich de voorbije jaren permanent heeft moeten aanpassen aan een wereld in verandering. Lokale verankering, digitalisering en globalisering stonden hierbij hoog op de agenda. Ik verwelkom haar binnen ons bedrijf en kijk uit naar een succesvolle samenwerking." Hij vervolgt : " Ik wil ook graag Baudouin de Hepcée bedanken. Hij was essentieel om de voorbije maanden de continuïteit te verzekeren als CFO ad interim. Hij heeft dit op een excellente en professionele wijze gedaan en hij zal nu zijn rol van Corporate Finance Director terug opnemen."

Leen Geirnaerdt: "bpost is een bedrijf in volle beweging, dat ook internationaal aan het groeien is. Het heeft een belangrijke rol in de maatschappij qua dienstverlening en als werkgever. Ik kijk er dan ook naar uit om aan deze boeiende uitdaging te beginnen en in de verdere evolutie van bpost mee het verschil te maken samen met het hele team."

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel