Leiderschapsaankondiging voor bpost group

Leiderschapsaankondiging voor bpost group

bpost vervolledigt de samenstelling van het Group Executive Committee

Philippe Dartienne wordt benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Anette Böhm zal de functie van CHRO Group bekleden.  

Er is nu een sterk directieteam samengesteld om de transformatie van bpost group door te voeren.  

CFO  voor bpost group  

Story image

Op 1 juni 2022 wordt Philippe Dartienne de nieuwe CFO van bpost group. Hij zal het toekomstige transformatieproces van de groep ondersteunen en hij zal helpen om de kosten terug te dringen tot op een niveau dat in overeenstemming is met de benchmarks in de sector. 

De nieuwe CFO van bpost spendeerde het grootste deel van zijn carrière bij verschillende entiteiten van SUEZ. Philippe Dartienne was onder meer Chief Financial Officer van Suez Water Technologies & Solutions. Hij bekleedde ook de functies van adjunct-directeur financiële controle en langetermijnplanning van GDF SUEZ, CFO en Operational Manager van Suez Environment North America.  

Inkomende Chief Human Resources Officer (CHRO) voor bpost group 

Story image

Mark Michiels blijft de functie van CHRO uitoefenen tot zijn pensioen eind 2022. Vanaf 1 januari 2023 wordt zijn functie opgesplitst in een CHRO Group en een CHRO België.  

Anette Böhm is de inkomende Chief Human Resources Officer Group. Zij gaat op 1 juni 2022 aan de slag en zal samen met Mark Michiels in het Group Directiecomité zetelen.  

Anette Böhm was Senior General Manager Group Human Resources bij KBC Bank en Verzekeringen sinds september 2013. Daarvoor werkte zij als Senior General Manager Group Human Resources bij SDWorx, onder meer in Duitsland, Nederland en België.  

Chief Human Resources Officer (CHRO) voor bpost Belgium vanaf 1 januari 2023 

Story image

Dieter De Waegeneer start bij bpost op 1 april 2022 om de industrial relations mee op te volgen de CHRO Group hierin te ondersteunen. Hij wordt op termijn verantwoordelijk voor de HR-strategie van bpost Belgium. Deze entiteit werd opgericht met het oog op de transformatie van bpost tot een duurzame partner voor de e-commercelogistiek in België. Dieter zal aan Jean Muls, CEO bpost Belgium, rapporteren.   

Dieter De Waegeneer is tot 28 februari 2022 Executive Vice President Operations bij Delhaize België & Luxemburg. Hij startte er in oktober 2007 en vervulde er verschillende HR rollen. In 2018 trad hij toe tot het directiecomité als Senior Vice President People, Organisation & Sustainability om er vanaf november 2018 de leiding te nemen over retail & supply chain als Executive Vice President Operations. 

Dirk Tirez, CEO van bpost group: “Het nieuwe team zal over enkele maanden compleet zijn en daar ben ik zeer blij om. Samen zullen we bpost omvormen tot een volwaardige partner voor de e-commercelogistiek, bouwen we het netwerk in Europa en Azië verder uit en zetten we in op verdere groei in de Verenigde Staten. Ik ben ervan overtuigd dat wij met dit team onze sterke ambities voor bpost group zullen waarmaken.” 
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel