Marc Huybrechts wordt lid van het Directiecomité van bpost

Marc Huybrechts wordt lid van het Directiecomité van bpost

Marc Huybrechts volgt Koen Van Gerven op als Directeur Mail and Retail Solutions. Daardoor treedt hij ook toe tot het Directiecomité van bpost. Hij zal zijn functie opnemen op 1 september 2014.Ingevolge de benoeming van Koen Van Gerven als CEO van bpost, werd er een procedure gestart voor het zoeken en selecteren van kandidaten voor de functie van Directeur Mail and Retail Solutions. Het bedrijf werd in zijn zoektocht bijgestaan door een headhuntersbureau.Op unanieme aanbeveling van het Bezoldigings- en Benoemingscomité heeft de Raad van Bestuur besloten om Marc Huybrechts te benoemen als Directeur Mail and Retail Solutions en als lid van het Directiecomité van bpost.Mail en Retail Solutions staat in voor alle commerciële relaties wat betreft de briefwisselingproducten in België, zowel  voor de bedrijven markt en de niet commerciële markt alsook met de particuliere klanten. Daarnaast beheert Mail and Retail Solutions het servicepuntennetwerk, waar o.a. de postkantoren, de PostPunten, de eShop, de zegelwinkels en het Contact Center deel van uitmaken. De oplossingen op het vlak van bank- en verzekeringsproducten, die worden aangeboden namens bpost bank, en andere partnerproducten vervolledigen het postaanbod van die kanalen.Marc Huybrechts is 51 jaar en heeft verschillende functies uitgeoefend. Hij werkte eerst voor McKinsey & Company en Fortis Bank (voorheen de Generale Bank). In 2003 stapte hij over naar de Groep Dexia. In 2009 ging hij aan de slag bij Distriplus (Belgische groep actief in distributie via de merken Planet Parfum, Di en Club), eerst als Chief Operating Officer en daarna als Chief Executive Officer.Marc Huybrechts heeft een Master in de rechten (UCL, Louvain), een Master in Economie (UCL, Louvain) en een MBA van de University of Chicago (USA).Koen Van Gerven, gedelegeerd bestuurder, verklaart: “Ik ben zeer blij dat Marc het bpost-team vervoegt. Hij heeft eerder in zijn loopbaan blijk gegeven van een sterke organisatorische aanpak en klantgerichtheid. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze troeven en ervaring grote diensten zal bewijzen aan bpost en zal bijdragen tot de verwezenlijking van onze strategische doeleinden.”Meer info hierover op:Pers Beleggers Piet Van Speybroeck                                                 Paul VanwambekeM. +32 477 68 47 12 | T. +32 2 276 2185   T. +32 2 276 2822piet.vanspeybroeck@bpost.be                                   investor.relations@bpost.bewww.bpost.be/beurs

Marc Huybrechts volgt Koen Van Gerven op als Directeur Mail and Retail Solutions. Daardoor treedt hij ook toe tot het Directiecomité van bpost. Hij zal zijn functie opnemen op 1 september 2014.

Ingevolge de benoeming van Koen Van Gerven als CEO van bpost, werd er een procedure gestart voor het zoeken en selecteren van kandidaten voor de functie van Directeur Mail and Retail Solutions. Het bedrijf werd in zijn zoektocht bijgestaan door een headhuntersbureau.

Op unanieme aanbeveling van het Bezoldigings- en Benoemingscomité heeft de Raad van Bestuur besloten om Marc Huybrechts te benoemen als Directeur Mail and Retail Solutions en als lid van het Directiecomité van bpost.

Mail en Retail Solutions staat in voor alle commerciële relaties wat betreft de briefwisselingproducten in België, zowel  voor de bedrijven markt en de niet commerciële markt alsook met de particuliere klanten. Daarnaast beheert Mail and Retail Solutions het servicepuntennetwerk, waar o.a. de postkantoren, de PostPunten, de eShop, de zegelwinkels en het Contact Center deel van uitmaken. De oplossingen op het vlak van bank- en verzekeringsproducten, die worden aangeboden namens bpost bank, en andere partnerproducten vervolledigen het postaanbod van die kanalen.

Marc Huybrechts is 51 jaar en heeft verschillende functies uitgeoefend. Hij werkte eerst voor McKinsey & Company en Fortis Bank (voorheen de Generale Bank). In 2003 stapte hij over naar de Groep Dexia. In 2009 ging hij aan de slag bij Distriplus (Belgische groep actief in distributie via de merken Planet Parfum, Di en Club), eerst als Chief Operating Officer en daarna als Chief Executive Officer.

Marc Huybrechts heeft een Master in de rechten (UCL, Louvain), een Master in Economie (UCL, Louvain) en een MBA van de University of Chicago (USA).

Koen Van Gerven, gedelegeerd bestuurder, verklaart: “Ik ben zeer blij dat Marc het bpost-team vervoegt. Hij heeft eerder in zijn loopbaan blijk gegeven van een sterke organisatorische aanpak en klantgerichtheid. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze troeven en ervaring grote diensten zal bewijzen aan bpost en zal bijdragen tot de verwezenlijking van onze strategische doeleinden.

Meer info hierover op:
Persdienst

Piet Van Speybroeck
M. +32 477 68 47 12 | T. +32 2 276 21 85
piet.vanspeybroeck@bpost.be

Investeerders
Saskia Dheedene
T. +32 2 276 7643
investor.relations@bpost.be
www.bpost.be/beurs

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel