Mededeling in verband met het mandaat van de CEO

Bijgaande informatie betreft gereglementeerde informatie in de zin van het Koninklijk Besluit van 14 november 2007.

Mededeling in verband met het mandaat van de CEO

Vandaag heeft Johnny Thijs aan de raad van bestuur meegedeeld dat hij beslist heeft geen kandidaat te zijn voor een nieuw mandaat als Chief Executive Officer bij bpost. Zijn huidig mandaat loopt af op 6 januari 2014.

De raad van bestuur heeft aan Johnny Thijs gevraagd om het bedrijf verder te leiden tot een opvolger benoemd en bevestigd wordt door een Koninklijk Besluit. Johnny Thijs heeft dit verzoek aanvaard en het werd ter bevestiging voorgelegd aan de Regering.

De raad van bestuur heeft tevens Martine Durez, voorzitter van de Raad, en Johnny Thijs verzocht om de zoektocht naar een nieuwe Chief Executive Officer te leiden en daarover rapport uit te brengen bij het Bezoldigings- en Benoemingscomité.

De Aandeelhoudersovereenkomst en het Charter van de Raad, die goedgekeurd werden door de Aandeelhouders, voorzien dat de Raad een kandidaat voorstelt, op aanbeveling van het Bezoldigings- en Benoemingscomité, waarna de Regering het voorstel van de Raad bij Koninklijk Besluit kan bekrachtigen of de Raad verzoeken om een nieuw voorstel te doen.

De Raad bevestigde zijn vertrouwen in het management en vraagt het om de bestaande strategie en business plan van de Onderneming verder uit te voeren, zoals ze eerder goedgekeurd werden door de raad van bestuur.

De Raad onderlijnde de uitmuntende bijdrage van Johnny Thijs aan de succesvolle verandering van bpost en dankte hem van harte.

Voor meer informatie:

Pers

Piet Van Speybroeck

Director External Communication & Public Affairs

T. +32 2 276 2185

GSM : + 32 477 68 47 12

piet.vanspeybroeck@bpost.be

Investeerders

Paul Vanwambeke

Director Investor Relations

T. +32 2 276 2822

investor.relations@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel