Mediahuis: Active Ants biedt ons meer dan we verwachtten

Mediahuis: Active Ants biedt ons meer dan we verwachtten

Uitgever Mediahuis is al jarenlang klant van bpost voor de verzending van haar kranten, maar ook van de producten die verkocht worden via hun webshop. Gezien de groei van die laatste activiteit, raadde bpost hen aan om over te stappen naar de meer geautomatiseerde e-fullfiment partner binnen de bpost group, Active Ants, toen deze aan het begin van de zomer activiteiten opstartten in België (Willebroek).

“Sinds de start van onze webshop werken we samen met bpost voor de stockage en verzending van de producten die verkocht worden via onze webhop. De laatste maanden, liepen we een beetje tegen de limieten aan van de capaciteit die bpost kan bieden, dus we waren zeker geïnteresseerd in een nieuwe oplossing. Bij Active Ants vinden we niet enkel een leverancier die meer plaats biedt, maar ook een partner die mee kan groeien met ons, die veel moderner is qua set-up en opvolging.”, zegt Aline Delnoy, Business manager e-commerce bij Mediahuis.

In twee weken tijd konden Mediahuis en Active Ants de volledige overdracht van activiteit organiseren. Dat verliep bijzonder vlot en de klanten hebben daar nooit iets van gemerkt.

Koen De Keersmaecker, Project Manager e-commerce bij Mediahuis vult aan: “Het volledig geautomatiseerde proces is zeker een plus. Wij zijn bovendien bijzonder gecharmeerd door het rapporteringssysteem dat ons in real-time een pak meer transparantie biedt dan vroeger. We hebben nu een perfect zicht op de stock, opslagcapaciteit, verzendingen. Dat is van grote toegevoegde waarde voor alle teams die betrokken zijn bij onze e-commerce activiteit en laat ons toe veel korter op de bal te spelen.”.

Zowel Aline als Koen beamen dat het feit dat de personalisatie van de pakjes en de duurzame manier van werken factoren zijn, die nu nog geen expliciete vereiste waren, maar dat in de toekomst ongetwijfeld zouden worden. “De aandacht die Active Ants schenkt aan het aanpassen van de grootte van het pakje aan het specifieke product (en dus ook zo weinig mogelijk lucht transporteert), het werken met gerecycleerd karton, het opladen van de robots door elektriciteit die opgewekt is door zonnepanelen,…. dat vinden wij extra bonuspunten in de samenwerking. Op dat vlak biedt Active Ants ons meer dan we hadden gehoopt.”

 

Legende foto in header: Aline Delnoy, Team manager e-commerce Mediahuis, en Kevin Pans, sales manager Active Ants België

Story image
Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel