NIEUW: bpost Sinterkluis: je brief aan de Sint bezorgen wordt een magisch avontuur

Alle Sintbrieven beantwoord via Sintsecretariaat en nieuwe Sinterkluis

Traditiegetrouw doet Sinterklaas beroep op bpost om de talrijke brieven die hij krijgt te beantwoorden. Dat doet hij ook dit jaar: alle kinderen kunnen hun briefje schrijven. Dit jaar krijgen ze echter de keuze om de brief te versturen naar het Sintsecretariaat, ofwel om die zelf te brengen naar de nieuwe Sinterkluis. Daar krijgen ze onmiddellijk een antwoord. De Goedheiligman en bpost hebben immer samen een eigentijdse aanpak uitgedokterd om kinderen van alle leeftijden een nog magischere ervaring te bezorgen rond het briefschrijven naar de Sint.

Wie tijdig een briefje of tekening stuurt naar de Sint kan zoals altijd een antwoord verwachten dankzij de Sinthelpers bij bpost.

De nieuwe Sinterkluis komt naar je toe

De Goedheiligman heeft er dit jaar voor gekozen om kinderen op een modernere manier te benaderen. Dat doet hij met een opvallende rode Pakjesautomaat, met scherm en kluisjes vol verrassingen; de Sinterkluis.

Kinderen die zich naar de kluis begeven, krijgen in ruil voor hun brief meteen een boodschap van de Sint te zien, vanuit zijn bureau. Daarnaast krijgen ze een antwoordbrief van de Sint en een traktatie dankzij de steun van enkele partners zoals Lotus, Spa, Twist and Drink, Leonidas, Hansaplast en BelOrta. De Sinterkluis gaat op ronde in de meeste provinciehoofdsteden om kinderen de magie van Sinterklaas te bezorgen (zie programma onder).

Het Sintsecretariaat opent z’n deuren

Sinterklaas krijgt ieder jaar duizenden inzendingen (tekeningen, rijmpjes, verlanglijstjes,…) per post. De helpers uit het Sintsecretariaat staan uiteraard ook nog altijd paraat van 7 november tot 15 december om brieven te beantwoorden.

Het officiële adres is : Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel. Deze brieven hoeven niet gefrankeerd te worden. Om een antwoord terug te krijgen, mag het adres van de afzender niet ontbreken op de achterkant van de omslag of op de brief.

Ook leerkrachten (3e ​ kleuterklas en 1e, 2e en 3e leerjaar van de lagere school) kunnen samen met hun leerlingen een brief naar de Sint schrijven en kunstwerkjes toevoegen. Zij krijgen een antwoord in de klas.

Jos Donvil, CEO bpost Belgium: “Sinterklaas is een gevestigde traditie in ons land. Sintbrieven beantwoorden is een opdracht op maat van bpost. Deze keer wilden we de magie een stap verder brengen door kinderen op een ludieke manier kennis te laten maken met een ander kanaal dan de rode brievenbus of het Postkantoor. De Sinterkluis is een innovatie geïnspireerd op de werking en het design van een Pakjesautomaat. Met dit nieuw concept hopen we vooral dat de Sint met behulp van bpost nog meer kinderen blij kan maken.”

Alle informatie vind je terug via deze link.


Niet voor publicatie:

Wilt u een reportage maken over de nieuwe Sinterkluis? Hieronder vindt u het programma; afspraken kan u maken met Fanny Mindombe – [email protected] – tel: +32 491 348 132

De Sinterkluis doet volgende steden aan:

Datum

Stad

Locatie

8/11 en 9/11

Brussel

Shopping Docks Bruxsel

15/11 en 16/11

Leuven

Station Leuven

15/11 en 16/11

Namen

Station Namen

17/11 en 18/11

Bergen

Shopping Les Grands Prés

17/11 en 18/11

Hasselt

Shopping Quartier Bleu

22/11 en 23/11

Brugge

Station Brugge

22/11 en 23/11

Gent

Station Gent-Sint-Pieters

25/11 en 26/11

Luik

Shopping Médiacité

29/11 en 30/11

Brussel

Station Brussel-Centraal

2/12 en 3/12

Antwerpen

Grand Bazar Antwerp

Fanny Mindombe Woordvoerster, bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel