Nieuw distributiecentrum voor Dynalogic in Amsterdam

Nieuw distributiecentrum voor Dynalogic in Amsterdam

Dynalogic zet volgende stap in duurzaamheid en is klaar voor toekomstige groei met nieuwbouwproject in Amsterdam

Dynalogic, specialist in more than delivery, ontwikkelt in samenwerking met WDP, partner in logistiek vastgoed, een volledig nieuw ‘built to suit’ distributiecentrum in Amsterdam. Het gasloze gebouw is uiterst duurzaam en door de strategische ligging de perfecte uitvalsbasis voor optimale stadsdistributie in Amsterdam en belevering van klanten in de provincie Noord-Holland. Vanochtend werd de bouw officieel afgetrapt door Dynalogic en WDP met een ‘eerste paal moment’ op locatie in Amsterdam.

Vlak bij het knooppunt tussen de A5 en A10, wordt door WDP een nieuw distributiecentrum voor Dynalogic ontwikkeld. De brownfieldlocatie aan de Hornweg wordt herontwikkeld tot een ‘build to suit distributiecentrum’ van circa 14.000m2. Het wordt een van de multi netwerk depots van Dynalogic, waarmee zij zowel het 1-mans als 2-mans netwerk kunnen bedienen. Stephan van Mulken, CEO DynaGroup: “De centrale ligging en de mogelijkheden die dit terrein biedt zijn doorslaggevend geweest in de keuze voor deze locatie. Deze past perfect in onze visie voor de toekomst en helpt ons de komende jaren duurzaam verder te kunnen groeien en te kunnen blijven innoveren.

Hiermee zet Dynalogic wederom een belangrijke stap in haar duurzaamheidsambities. Het gebouw wordt volledig gasloos opgeleverd en beschikt verder over alle noodzakelijke TAPA voorschriften. Daarnaast zal het dak worden voorzien van zonnepanelen. In het ontwerp van DENC is rekening gehouden met de nodige flexibiliteit en groei voor de toekomst. Het nieuwe distributiecentrum zal eind Q4 van 2022 in gebruik genomen worden en op termijn de bestaande locatie in Woerden vervangen.

Philip Bleijlevens, Director Strategy, Innovation & Center of Excellence: “Met dit nieuwbouwproject zijn we echt klaar voor het lanceren van nieuwe innovatieve ontzorgingsconcepten en komen we tegemoet aan onze duurzaamheidsambities richting 2025 en verder. Bovendien biedt het ons een uitgelezen kans om onze processen nog efficiënter te maken, waardoor we ons nog meer kunnen focussen op onze visie om fans van onze klanten te maken.

 

Over Dynalogic

Dynalogic is specialist in het full service bezorgen van kwetsbare, gevoelige en kostbare producten, zowel groot als klein in de gehele Benelux. Dynalogic bezorgt, verzorgt en ontzorgt door producten op het door de klant gewenste moment en locatie te bezorgen en installeren. Dynalogic is onderdeel van de innovatieve supply chain specialist DynaGroup, waar ruim 2000 collega’s iedere dag in de weer zijn om van iedere klant een fan te maken. DynaGroup is sinds 2017 onderdeel van bpost group. bpost is de grootste postoperator in België en logistieke partner voor eCommerce in Europa, Noord-Amerika en Azië. 

 

Over WDP – Warehouses with Brains

WDP is marktleider in logistiek vastgoed voor de Benelux, met activiteiten in Frankrijk en Roemenië. Dit familiebedrijf groeide uit tot een gevestigde waarde op de beurzen van Euronext Brussel en Amsterdam, en staat genoteerd op de Bel20. Met een marktkapitalisatie van 5,5 miljard euro, is WDP de solide voorkeurspartner in de wereld van toekomstgerichte, ambitieuze logistieke vastgoedprojecten.

 

Voor alle bijkomende informatie:

Loekie Vandenbergh, Marketing & Communicatie DynaGroup, T. +31 (0)6 21 39 78 66, Loekie.vandenbergh@dynagroup.nl

 

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel