Nieuw: Veilige en gemakkelijke online betaling in My bpost app

Nieuw: Veilige en gemakkelijke online betaling in My bpost app

bpost blijft investeren in innovatieve dienstverlening en stelt hierbij altijd de klant centraal.

Op 1 juli 2021 treedt een nieuwe Europese wetgeving in voege voor aankopen buiten de EU (met inbegrip van het Verenigd Koninkrijk), met vooral een impact op bestellingen met een waarde tot 22 euro. Concreet betekent dit dat op alle aankopen bij buitenlandse webwinkels die zich buiten de EU bevinden en die vanaf 1 juli in België worden geleverd, btw en mogelijk invoerkosten worden aangerekend. Om tegemoet te komen aan de nieuwe noden die daarmee gepaard gaan, introduceert bpost nu reeds een nieuwe, veilige betaalmogelijkheid op de My bpost app en in Track & Trace voor voorafbetaling van invoerkosten (en BTW) voor pakjes komende van buiten de EU: men betaalt deze kosten veilig vooraf via de My bpost app of via Track & Trace en niet meeraan de postbode of in het Afhaalpunt.

Deze betaalwijze is veiliger en eenvoudiger voor zowel de klant, als voor de postbode. De ontvanger moet niet meer op het laatste moment naar geld of een bankkaart zoeken en krijgt, na betaling, het pakje geleverd volgens zijn/haar leveringsvoorkeuren. Bovendien kan de klant alle details nagaan via de app of Track & Trace.

Voor de postbode wordt het veiliger omdat hij niet meer met het geld moet rondrijden; hij/zij kan efficiënter werken en zal minder vragen krijgen en meer tevreden klanten kunnen bedienen.

Opgelet, het pakje zal niet geleverd worden als de kosten nog niet werden voldaan.

Dit schema illustreert het nieuwe betaalproces : Nu reeds beschikbaar voor pakjes met een waarde hoger dan 22 euro.

Story image
Schermbeeld
Schermbeeld

Meer details over de nieuwe wetgeving vanaf 1 juli en de impact daarvan zijn beschikbaar op

https://financien.belgium.be/nl/douane_accijnzen/particulieren/pakketten/nieuwe-btw-regels-e-commerce of www.bpost.be/shoppen-buiten-eu

Meer info over de mybpost app: https://youtu.be/JjLiBXol724

 

 

Ter info: De nummerplaten blijven te betalen aan de deur via gepast geld of mobiel via Payconiq: https://www.bpost.be/nl/pakje-ontvangen/betalen-levering )

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel