Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 januari 2020

Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 januari 2020

De impact is zeer beperkt, met een stijging van 0,21€ gemiddeld op het maandelijks huishoudelijk budget.
 

Belg stuurt steeds minder brieven, dienstverlening blijft kwalitatief en betaalbaar

In minder dan 10 jaar heeft bpost een derde van haar briefwisseling volumes verloren. De aanpassing van de postzegeltarieven vangt deels de stijging van de vaste kosten op, veroorzaakt door de sterke daling van de briefwisseling, en garandeert elke Belg een betaalbare universele dienstverlening zonder subsidie van de Belgische staat.

In lijn met de voorbije jaren, zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2020 gemiddeld ongeveer 5,1% bedragen.

De gemiddelde impact op het maandelijks huishoudelijk budget blijft met een stijging van 0,21€ bovendien zeer beperkt en in lijn met het Europese gemiddelde voor vergelijkbare diensten in andere landen.


Klanten betalen het vaakst het goedkoopste tarief

Om een constante kwaliteit van de dienstverlening te garanderen en beter in te spelen op de verwachtingen van de klant, introduceerde bpost op 1 januari zowel een Prior als een Non Prior dienstverlening voor het versturen van binnenlandse post. Elke klant, waar ook in België, maakt zelf de keuze door een Prior postzegel (uitreiking de volgende werkdag) of een Non Prior postzegel (uitreiking binnen maximaal drie werkdagen) te kleven. Zo blijft de uitreiking van brieven de volgende dag overal in België gegarandeerd. 

Vandaag kiezen meer dan 80% van de klanten voor een non-prior postzegel als het over het versturen van hun zendingen gaat. 95% van de klanten kopen een postzegelvel en kiezen zo voor het goedkoopste tarief.

Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 januari 2020

bpost past vanaf 1 januari 2020 de tarieven voor postzegels aan, voor zendingen binnen België is er een onderscheid tussen een Prior en Non Prior tarief:
Non Prior postzegel (steeds uitreiking binnen de 3 werkdagen): 0,98€ (per 10) | 1,01€ (per stuk)
Prior postzegel (steeds uitreiking de volgende werkdag): 1,18€ (per 10) | 1,21€ (per stuk)


Het tarief voor een genormaliseerde zending binnen Europa zal 1,55€ bij een minimum aankoop van 5 zegels bedragen en 1,61€ indien de postzegels per stuk worden gekocht.
Voor zendingen buiten Europa zal het internationaal tarief vanaf 5 postzegels 1,77€ en per stuk 1,83€ bedragen.

Klanten kunnen de prijs zelf berekenen via www.bpost.be/tarieven.
Investeerders
Contacteer ons
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel