Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 maart 2018

bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan.  

 

Bij de aankoop van 10 zegels of meer zal de prijs voor een postzegel vanaf 1 maart 2018 voor een genormaliseerde zending binnen België 0,84 € bedragen. Voor dezelfde postzegel per stuk, betaalt een klant vanaf 1 maart 0,87 €.

De prijs voor een genormaliseerde zending binnen Europa bedraagt verhoogt naar 1,30 € bij een minimum aankoop van 5 zegels en 1,36 € indien de postzegels per stuk worden gekocht.

Voor zendingen buiten Europa zal het internationaal tarief vanaf 5 postzegels 1,52 € en per stuk 1,58 € bedragen.

In het totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7% bedragen. Deze prijsverhoging houdt rekening, zoals voorzien in de wet, met de inflatie en de jaarlijkse volumedaling van de briefwisseling en laat bpost toe om elke dag een kwalitatieve en betaalbare universele dienstverlening te garanderen overal in België.

De jaarlijkse impact op het huishoudelijk budget voor postdiensten blijft bovendien zeer beperkt. Deze wordt geschat op ongeveer 1,60€ jaarlijks per huishouden.

Zoals blijkt uit de vergelijking hieronder, situeert bpost zich met de nieuwe tarieven in de middengroep van de Europese postoperatoren en onder de gemiddelde prijs van een binnenlandse postzegel binnen de EU (= 0,91 €).  

 

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel