Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 maart 2018

bpost past vanaf 1 maart 2018 haar tarieven voor binnenlandse post aan.  

 

Bij de aankoop van 10 zegels of meer zal de prijs voor een postzegel vanaf 1 maart 2018 voor een genormaliseerde zending binnen België 0,84 € bedragen. Voor dezelfde postzegel per stuk, betaalt een klant vanaf 1 maart 0,87 €.

De prijs voor een genormaliseerde zending binnen Europa bedraagt verhoogt naar 1,30 € bij een minimum aankoop van 5 zegels en 1,36 € indien de postzegels per stuk worden gekocht.

Voor zendingen buiten Europa zal het internationaal tarief vanaf 5 postzegels 1,52 € en per stuk 1,58 € bedragen.

In het totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2018 gemiddeld ongeveer 4,7% bedragen. Deze prijsverhoging houdt rekening, zoals voorzien in de wet, met de inflatie en de jaarlijkse volumedaling van de briefwisseling en laat bpost toe om elke dag een kwalitatieve en betaalbare universele dienstverlening te garanderen overal in België.

De jaarlijkse impact op het huishoudelijk budget voor postdiensten blijft bovendien zeer beperkt. Deze wordt geschat op ongeveer 1,60€ jaarlijks per huishouden.

Zoals blijkt uit de vergelijking hieronder, situeert bpost zich met de nieuwe tarieven in de middengroep van de Europese postoperatoren en onder de gemiddelde prijs van een binnenlandse postzegel binnen de EU (= 0,91 €).  

 

Investeerders
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel