Nieuwste activiteitenverslag toont hoe bpost Group innovatie omarmt en zijn toekomst in handen neemt

Nieuwste activiteitenverslag toont hoe bpost Group innovatie omarmt en zijn toekomst in handen neemt

bpost Group heeft zijn nieuwste activiteitenverslag gepubliceerd. Daarin toont de internationale groep hoe het zijn toekomst in handen wil nemen, door in te zetten op mensen, innovatie, digitalisering en zijn maatschappelijke rol.

In het activiteitenverslag illustreert bpost ook hoe de groep omgaat met op het eerste zicht minder bekende facetten van het bedrijf, in België en wereldwijd. Zo duidt CEO Jean-Paul Van Avermaet hoe hij de digitalisering niet alleen als een bedreiging, maar ook als een opportuniteit ziet en hoe het bedrijf innoveert door onder meer te experimenteren met artificiële intelligentie bij de sortering van pakjes. bpost Group schetst ook hoe hij een essentiële partner is in de verdere ontwikkeling van e-commerce, bijvoorbeeld door met Radial de kloof tussen Europa en Noord-Amerika te verkleinen, of door grensoverschrijdende pakjes van e-commercegiganten tot bij de consument te brengen.

Ook experten van buiten het bedrijf zoals Peter Hinssen en Frederik Anseel komen aan het woord en geven hun visie over de toekomst van de postale sector.

Jean-Paul Van Avermaet, CEO van bpost Group:

bpost Group, dat zijn uiteraard de vele medewerkers wereldwijd die elke dag opnieuw mensen en bedrijven met elkaar verbinden, door post, pakjes en e-commerce logistieke diensten aan te leveren. Maar achter de schermen zetten we ook hard in op innovatie, op duurzaamheid en op digitalisering. Dat zijn essentiële zaken waar we vandaag reeds mee bezig zijn om onze toekomst zelf in handen te nemen. Met ons activiteitenverslag hopen we de ogen en de geesten van iedereen te openen en te illustreren hoe bpost Group er vandaag voor zorgt dat hij er morgen ook nog is.”

Klik hier om de website te bekijken. Je kan er tevens het volledige verslag downloaden.

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel