Post en pakjes verzenden opnieuw mogelijk naar 159 internationale bestemmingen

Post en pakjes verzenden opnieuw mogelijk naar 159 internationale bestemmingen

Vanaf vrijdag 9 oktober is het opnieuw mogelijk om vanuit België post en pakjes te versturen naar 159 internationale bestemmingen. Die zijn goed voor 95% van de volumes die bpost group verzendt naar alle bestemmingen die het rechtstreeks (zonder transit) bedient, inclusief de landen van de Europese Unie.

bpost group moest half maart de verzending van brieven en pakjes naar landen buiten de Europese Unie tijdelijk opschorten omdat luchtvaartmaatschappijen massaal vluchten schrapten.

Dankzij de inspanningen van al het personeel kon het bedrijf sinds mei de verzending geleidelijk aan weer opnemen.

Er komen vandaag 22 bestemmingen bij op de lijst van landen waarnaar opnieuw post en pakjes kunnen gestuurd worden.

Deze 22 landen zijn:

Afrika: Algerije, Botswana, Burkina Faso, Djibouti, Equatoriaal Guinea, Guinea, Gabon, Mali, Mozambique, Namibië, Nigeria, Republiek Congo, Ethiopië.

Azië: Azerbeidzjan, Bangladesh, Irak, Koeweit, Qatar.

Zuid-Amerika: Argentinië, Colombia.

Noord-Amerika: Barbados, Jamaica.

bpost group volgt de situatie van de landen waarnaar nog geen post kan gestuurd worden nauwgezet op. Het bedrijf zoekt ook voortdurend en actief naar alternatieve oplossingen.

De volledige lijst van bestemmingen die opnieuw bereikbaar zijn, is terug te vinden op de pagina over de impact van het coronavirus op de dienstverlening van het bedrijf: https://news.bpost.be/nl-corona

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel