Postzegel Earth Hour

Een speciale postzegel voor het Earth Hour

bpost produceert postzegels die dankzij een black-lightlampje oplichten . Met deze zegel ondersteunt bpost het jaarlijks Earth-Hourevenement van het WWF.

In 2007 creëerde WWF het Earth Hour, het uur waarop het licht op zoveel mogelijk plaatsen gedoofd wordt. Sindsdien groeide het evenement uit tot een wereldwijde sensibiliseringscampagne voor zuiniger energieverbruik. Dit jaar vindt het Earth Hour plaats op 29 maart, van 20.30u tot 21.30u.

Op de postzegel en het postzegelvel zijn verschillende delen van de afbeelding in speciale inkt gedrukt. Deze inkt licht op als er met een black-lightlampje overgegaan wordt en zo komt op de afbeelding van de wereldbol het typische aan/uit symbool te voorschijn. Op het zegelvel licht de skyline van Brussel met het black-lightlampje op. Postzegel en vel werden door Kris Maes ontworpen.

Het vel van vijf postzegels met het black-lightlampje is vanaf 10 maart voor €6,45 te koop via de eShop van bpost, de Filaboetieks te Brussel (Anspachlaan 1, 1000 Brussel) en te Mechelen (E. Walsschaertsstraat 1B, 2800 Mechelen), via philately@bpost.be of per telefoon op 02 278 50 70. De postzegel heeft de waarde ‘1’ voor standaardbrieven met een bestemming ”World”.

Meer informatie:

Fred Lens

M. +32 495 47 11 52| T. +32 2 276 22 05
fred.lens@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel