Postzegeluitgifte eert unieke art-nouveau-objecten

Postzegeluitgifte eert unieke art-nouveau-objecten

Een van de eerste belangrijke art-nouveaugebouwen uit de geschiedenis, het Tasselhuis, werd 130 jaar geleden ingehuldigd. Om deze verjaardag te vieren wordt 2023 het jaar van de art nouveau in Brussel. bpost laat dit niet onopgemerkt voorbijgaan en brengt een postzegelblaadje met vijf postzegels uit, gewijd aan deze artistieke periode.

Twee jaar geleden besliste de Brusselse regering om van 2023 het art-nouveaujaar te maken. Onze hoofdstad telt bijna duizend art-nouveaugebouwen waarvan zo’n 250 beschermd zijn. Minder bekende decoratieve kunst en juwelen krijgen aandacht met een unieke art-nouveau-uitgifte. Voor de selectie van de objecten ging bpost te rade bij professor Werner Adriaenssens, art-nouveau-expert van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis te Brussel.

Het resultaat is een prachtig postzegelblaadje met vijf unieke postzegels bestaande uit Hanger ‘Medusa’, Deurtrekker van atelierwoning, Mysterieuze Sfinx, Vaas van Léon Ledru en Nymfenlamp. De achtergrond van het postzegelblaadje toont de indrukwekkende centrale hal van Hôtel Solvay, een pronkstuk van de Brusselse art-nouveaugebouwen gerealiseerd door Victor Horta.

Boodschap aan alle postzegel- of kunstliefhebbers: de vijf art-nouveau-objecten uit deze uitgifte zijn allemaal te bezichtigen in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en vanaf 23 januari kunt u voor € 12,65 een eigen postzegelblaadje van deze beperkte editie verkrijgen. Bezoek hiervoor de eShop of kom langs in de filaboetiek te Brussel of Mechelen.

 

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel