Prior en Non Prior postzegels vanaf 1 januari 2019

Huidige postzegels blijven geldig

Klanten vandaag gebruiken andere mogelijkheden dan een brief om dringende boodschappen over te brengen. 94% van de particuliere klanten en 92% van de professionele klanten staan open voor een verhoging van de leveringstijd van hun brieven, zolang de keuze voor de levering op de volgende werkdag blijft bestaan. Dat is wat er staat in een marktonderzoek van bpost bij meer dan 1.000 burgers en 500 bedrijven. Om aan dit alles tegemoet te komen, de sterke daling van de briefwisseling op te vangen en een constante kwaliteit van de dienstverlening te garanderen, biedt bpost vanaf 1 januari 2019 zowel een Prior als een Non Prior dienstverlening aan bij het sturen van binnenlandse post. 

Elke klant, waar ook in België, zal zelf de keuze maken door een Prior postzegel (levering de volgende werkdag) of een Non Prior postzegel (levering binnen maximaal drie werkdagen) te kleven.  Zo blijft de levering van brieven de volgende dag gegarandeerd, overal in België. 

Alle huidige postzegels blijven geldig en bieden de huidige levertermijn aan tot 1 januari 2019. Nadien worden de huidige postzegels automatisch Non Prior postzegels. 
Nieuwe Prior en Non Prior postzegels zullen beschikbaar zijn via de huidige verkoopkanalen van bpost vanaf 1 januari 2019. 

Nieuwe tarieven voor postzegels vanaf 1 januari 2019

bpost past vanaf 1 januari 2019 ook haar tarieven aan, voor zendingen binnen België maken we een onderscheid tussen een Prior en Non Prior tarief:
• Non Prior postzegel: 0,92€ (per 10) | 0,95€ (per stuk)
• Prior postzegel: 0,97€ (per 10) | 1€ (per stuk)

Het tarief voor een genormaliseerde zending binnen Europa zal  1,40 € bij een minimum aankoop van 5 zegels bedragen en 1,46 € indien de postzegels per stuk worden gekocht.
Voor zendingen buiten Europa zal het internationaal tarief vanaf 5 postzegels 1,62 € en per stuk 1,68€ bedragen.

In het totaal zal de tariefverhoging voor alle producten van de binnenlandse post voor 2019 gemiddeld ongeveer 4,6% bedragen. 

Postzegelprijzen onder het Europees gemiddelde

bpost past haar tarieven aan om de verdere daling van de briefwisseling te kunnen opvangen. De voorbije 5 jaar daalde de brievenpost met 20%. 

bpost bevindt zich met de nieuwe prijstabel voor Prior dienstverlening onder het Europese gemiddelde van de postzegelprijs (= €1,24 voor een vergelijkbare dienst). De gemiddelde impact op het maandelijks budget blijft met 0,13€ bovendien zeer beperkt. 

Klanten kunnen de prijs zelf berekenen via www.bpost.be/tarieven.
 
Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel