Raad van Bestuur van bpost NV

Raad van Bestuur van bpost NV

Coöptatie van een bestuurder

Na zijn benoeming tot lid van het Directiecomité van bpost op 3 oktober 2022 en in overeenstemming met de corporate governance-principes van bpost, nam Jos Donvil ontslag als bestuurder van bpost met ingang van 31 oktober 2022. Op aanbeveling van het Bezoldings- en Benoemingscomité heeft de Raad van Bestuur beslist om, door middel van coöptatie, mevrouw Ann Caluwaerts te benoemen tot niet-uitvoerend bestuurder van bpost, van 1 januari 2023 tot de volgende algemene vergadering van aandeelhouders.

Ann Caluwaerts, Executive Vice President bij Telenet, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de internationale en lokale telecommunicatie- en mediasector, in het bijzonder op het gebied van B2C en B2B marketing, HR, Transformatie en Corporate governance. ​ Ze is sinds 2016 ook bestuurder bij IMEC.

Tijdelijke vervanging van de Voorzitster

Aangezien mevrouw Audrey Hanard, voorzitter van de Raad van Bestuur, deze week met zwangerschapsverlof gaat tot 10 maart 2023, heeft de Raad van Bestuur beslist dat mevrouw Sonja Rottiers mevrouw Audrey Hanard gedurende die periode zal vervangen als voorzitster van de Raad van Bestuur. Mevrouw Rottiers is momenteel voorzitster van het Audit & Risk Committee van bpost en is sinds 2021 lid van de Raad van Bestuur. Gedurende bovengenoemde periode blijft mevrouw Audrey Hanard bestuurder van bpost. Na de terugkeer van haar zwangerschapsverlof zal mevrouw Hanard haar mandaat als voorzitster van de Raad van Bestuur opnieuw opnemen.

Veerle Van Mierlo Woordvoerster (enkel voor journalisten), bpostgroup

 

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2023 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.272,2 miljoen EUR.

 

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel