Ray Stewart en Michael Stone benoemd als onafhankelijke bestuurders

Op de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die vandaag plaatsvond, werden Ray Stewart en Michael Stone benoemd tot onafhankelijke bestuurders van bpost. Hun benoeming gaat vandaag in.

De aandeelhouders keurden de benoeming van de twee nieuwe leden van de Raad van Bestuur goed.  Overeenkomstig de wettelijke bepalingen, stemde de Belgische Overheid niet mee over de benoeming.

Ray Stewart (65 jaar) heeft een uitgebreide kennis en ervaring opgebouwde inzake financiën, boekhouding, risicobeheer en audit in grote en complexe organisaties. Hij oefende verschillende functies uit als CFO en beschikt over ruime internationale ervaring, onder meer in beursgenoteerde bedrijven. Op dit ogenblik is hij CFO en lid van het Directiecomité bij Belgacom.

Sinds 2007 is hij ook bestuurder bij Nyrstar (waar hij tevens het Auditcomité voorzit) en sinds 2006 bij de groep Telindus. Met zijn ervaring bij Belgacom heeft hij ten slotte een grondig inzicht verkregen in de reglementeringen die van toepassing zijn op de overheidsbedrijven in België.

Michael Stone (54 jaar) heeft heel wat strategische en operationele ervaring in de pakkettenmarkt. Die verkreeg hij eerst door verschillende regionale en globale functies van hoog niveau uit te oefenen bij DHL (tot 2006) en nadien door senior executive-posities te bekleden bij DX Group en Neopost Ltd, waar hij op dit ogenblik Managing Director UK is. Dankzij deze functies, heeft hij een ruim inzicht verworven in de pakkettenmarkt en een grondige kennis opgebouwd inzake de tendensen en uitdagingen in de traditionele postmarkten.

Voor meer informatie:

Piet Van Speybroeck

M. +32 477 68 47 12 | T. +32 2 276 21 85

piet.vanspeybroeck@bpost.be

Investeerders

Paul Vanwambeke – T. +32 2 276 2822

www.bpost.be/ir -    investor.relations@bpost.be

Over bpost

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een dienstverlener op het vlak van pakjes- en e-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Wij leveren post en pakjes aan miljoenen klanten en verlenen logistieke diensten aan bedrijven en consumenten. Met meer dan 34.000 medewerkers in België en wereldwijd bedragen de totale bedrijfsopbrengsten van bpost 3.837,8 miljoen EUR, terwijl we onze impact op het milieu en de gemeenschappen rondom ons verminderen.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Muntcentrum, 1000 Brussel