Reactie bpost nav geplande sociale acties

bpost heeft kennis genomen van de geplande acties vanaf 7 november die de sociale partners aangekondigd hebben nav de stakingsaanzegging eerder deze week.

 

De directie betreurt deze acties ten zeerste, ze raken de klant en de burger op een moment waarop bpost als bedrijf moet aantonen dat ze meer dan ooit klaar staat voor de klant. De directie reikt daarom opnieuw de hand uit naar de sociale partners om de huidige situatie en de toekomstplannen van het bedrijf rond de tafel te bespreken.

 

Koen Van Gerven, CEO van bpost "De directie en de vakbonden delen allemaal dezelfde uitdagingen en we werken hier ook volop aan: ons rekruteringsplan in de knelpuntzones geeft de eerste bemoedigende resultaten. Ik wil met de sociale partners ook de andere knelpunten identificeren zodat we een duidelijk actieplan kunnen afspreken. Dit kan enkel indien we samen aan tafel zitten".

 

De directie heeft ook een plan voor de uitdagingen op lange termijn. Het gedrag van de klant stuwt bpost hier naartoe. Ook dit wil de directie bespreken.

 

Koen Van Gerven "we moeten het bedrijf aanpassen aan het verhaal van de klant, dit is een verhaal dat veel meer gaat over veranderen, dan over besparen. Beiden mogen daarin niet verward worden. Ik nodig dus de partners uit om samen deze verandering te realiseren, voor de toekomst van bpost als universele dienstverlener en als bedrijf waar medewerkers zich goed voelen."

Add content here

Over bpost

Over bpostgroup

bpost is het belangrijkste postbedrijf in België en een groeiende partner voor pakjes- en omni-commercelogistiek in Europa, Noord-Amerika en Azië. Onze 36.000 medewerkers in België en wereldwijd verbinden consumenten, bedrijven en overheden door post en pakjes aan huis te leveren en logistieke e-commerce diensten te verlenen. We creëren duurzame waarde op lange termijn voor onze klanten en aandeelhouders en dat met respect voor mens en planeet. In 2021 bedroegen onze totale bedrijfsinkomsten 4.333,7 miljoen EUR.

Bent u klant en heeft u een vraag of klacht?
Klik hier om ons te contacteren.

bpost
Anspachlaan 1, bus 1 - 1000 Brussel